Versenypályán tesztelik a Honda NSX-et

2015-ben érkezik, de már tesztelik az új japán szuperautót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai Ohio államban található Lexington versenypályáján tesztelte legújabb és legizgalmasabb sportkocsiját a Honda. Az Acura/Honda NSX sorozatgyártása a jövőre elkészülő amerikai gyárban kezdődhet meg 2015-ben.


A 2258 mérföldes, 13 kanyaros aszfaltcsíkon rótta első köreit a japánok amerikai szupersportkocsija, nem is akármilyen eseményen: a Mid-Ohio Sports Car Course adott otthont az augusztus eleji Honda Indy 200 versenynek (a 90 körös futamot Charlie Kimball nyerte Simon Pagenaud és Dario Franchitti előtt). Az augusztus negyedikei esemény volt az első, ahol a középmotoros NSX-et a közönség akció közben tekinthette meg. A helyszín nem volt véletlen, a kocsit egyrészt Ohióban gyártják, másrészt rendeltetésének megfelelően jól kell viselkednie a versenypályán is.
Hirdetés
A középre helyezett, közvetlen befecskendezésű, hátsó kerekeket mozgató V6-os motort az első kerekeket hajtó villanymotor-pár egészíti ki, összkerékhajtását (Honda Sport Hybrid SH-AWD) a sportos vezetés érdekében hangolták, az elektromos motorok ívmenetben lassítják vagy gyorsítják a megfelelő kerekeket. Váltója duplakuplungos automata. Hogy a kék bestiának milyen isteni hangja van, íme, egy bizonyító erejű videó:
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?