300 turbós pacival jöhet a következő Civic Type-R

2015-re várható az új Honda Civic Type-R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újít a Honda: az előreláthatóan 2015 elején megjelenő új Civic Type-R 300 lóerővel, turbómotorral és hátsókerék-kormányzással érkezhet.



Végre hivatalos információ érkezett a Hondától az új Civic Type-R-rel kapcsolatban, maga Yasuhisa Arai, a cég kutató-fejlesztő központjának vezetője erősítette meg, hogy a 2014-2015 körül piacra lépő sportváltozatot a korábban belengetett 250 lóerős 1,6 turbó helyett 300 lóerős 2 literes turbómotor fogja hajtani. A Honda szeretné a kategória jelenleg legjobbjának tartott Renault Megane RS-t megszorongatni a Nürburgringen, ehhez pedig jól jönnek majd a plusz lóerők, de a nagy teljesítményen felül kiváló futóműre és fékrendszerre is szükség lesz a pillanatnyilag fennálló 8:08 perces köridő megdöntéséhez. Így kihagyhatatlan lesz az autóból egy kiválóan hangolt sperrdifi, és még hátsókerék-kormányzást is bevethetnek: erre a posztra a nemrég bemutatott, erőteljesebb kigyorsításokat a hátsó kerekek befordításával biztosító Precision All-Wheel rendszer a legesélyesebb. A hírek szerint a Honda szeretné majd 25 000 angol font (kb. 9,1-9,2 millió Ft) körüli alapáron adni az új Civic Type-R-t, de a fejlesztés ilyen korai stádiumában még nem lehetnek biztosak abban, hogy sikerül beférni ebbe az - ekkora teljesítmény mellett - viszonylag kedvező sávba.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?