400 lóerő feletti dízelmotor az új 5-ös BMW-ben

2016-ban jön a BMW 5-ös sorozatának új generációja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Első alkalommal kapták lencsevégre a következő 5-ös BMW gyártásra kész változatát. A prototípust a megszokott módon még erősen álcázzák.


Eddig is lehetett már látni a 2016-ban érkező vadonatúj 5-ös sorozatról kémfotókat, azok azonban még jellemzően a régi köntösben hordták az új technikát. Most azonban a gyártásra érett karosszériaváltozatot sikerült lencsevégre kapni. Annak ellenére, hogy az autó erősen álcázott, a külső változások már egészen jól kivehetők. A lámpákon még nem látszik, azonban várhatóan a 3-asban megjelent stílust veszi át az 5-ös sorozat is. Ami biztos, hogy a tükrök és a kilincsek formája megváltozott. Az első lökhárító és a légbeömlők is átalakulnak, továbbá az A oszlop és az ajtók is módosultak. Az információk szerit az új 5-ös mintegy 100 kg-ot tud ledobni a tömegéből a szénszálas és korszerűbb anyaghasználatnak köszönhetően.
Hirdetés

A külső mellett a motorpaletta is tartogat izgalmas módosításokat. Az M550xd motorja várhatóan 408 lóerősre izmosodik, a nyomatéka marad 750 Nm. A három turbót pedig a pletykák szerint négy válthatja. A zászlóshajónak számító M5 2017-ben érkezhet 626 lóerővel és választható xDrive összekerékhajtással. Az alapmodell egy háromhengeres 150 lóerős dízel lehet, amire sokan felszisszenhetnek. Háromhengeres motor egy 5-ös BMW-ben? A downsizing miatt ezt is megélhetjük. Plug-in hibrid is érkezhet elektromotorral, melyet egy 2,0 literes négyhengeres benzines turbómotor egészít majd ki. Az 5-ös következő generációja 2016 júliusában kerülhet piacra, melyet novemberben követ a Touring változat, 2017-ben pedig a GT.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 23:34
    Permalink

    Szerintem pedig egyszerűen képtelen vagy elfogadni a szakemberek véleményét.
    Magadból csinálsz ezzel hülyét, amihez jogod van.

    Ha mást írtak volna, akkor azt vonnád kétségbe, teljesen mindegy, hogy miről szól a cikk, ha te azt akarod látni benne, hogy az adott termék rossz. Nem tudom te mit használsz, mitől vagy ennyire okos, de nem cserélnék veled, mert ritka szar egy élet az, amiben folyton elégedetlenkedni kell.

    Gondolom azt sem hiszed el, hogy a Nap a naprendszer központja. Egyáltalán nem lepsz meg vele.

  • 2017.10.28. at 23:34
    Permalink

    Nyilván mindenki tudja aki új kocsit vesz hogy a garancia időt talán kihúzza nagyobb javítások nélkül nem is erről van szó . De az aktuális márka várható élettartalmát le lehet szűrni a vállalt garancia időből BMW 2 év Audi 4 Merci 4 . Egyébként nem egy olyan ismerősöm van aki megvette újonnan az autót és már 6-8 éve nála van nem feltétlen cserélgetik a 20 milliós autókat 2 évente az emberek még ha agyártó ezt is szeretné elérni . Aki idáig BMW-t vett soha a büdös életbe nem fog venni annyi baja van/volt/ vele idáig . De tudnék említeni egy építési vállalkozót Q7 3.0 V6 tdi vel aki a 2 motort szereltette bele a kocsiba az elsőt cserélték gariba második önköltséges . Majd ha találkozok vele legközelebb megkérdezem hogy a több mint 3 milliós javítási számla után is úgy gondolja hogy vesz egy új 25 milliós Q7-et . Minimum elvárható lenne , hogy legalább 6-8 évig átlagos használat mellett a nagyobb fődarabok meghibásodása nélkül szolgáljon egy prémium autó . Nem így hogy 2 év után szétpotyog magától , de lehet hogy csak nekem vannak nagy elvárásaim .

  • 2017.10.28. at 23:34
    Permalink

    Ha jobban megnézed Auto Bild cikk és a Dekra csapata szedte szét a motort . Bárki elolvashatja aktuális számban ráadásul ezt Német autóval Német szaklap írta ami köztudottan hazahúz . Szerintem ciki hogy több mint 20 millióért ilyent gyártanak és eladják prémium BMW ként .

  • 2017.10.28. at 23:34
    Permalink

    A cikkíró pont azért nem “főmenedzser”, hanem csak egy hülye újságíró, mert ezt a szutykot nevezi cikknek. Mindenki magát minősíti azzal, amit olvas. A Blikket is vedd meg minden reggel, teljesen hiteles információkhoz juthatsz belőle.

  • 2017.10.28. at 23:34
    Permalink

    Nekem a nyekergéseket olvasva mindig szegény nagyapám jut eszembe, aki szerint minden motor, amiben 8 hengernél kevesebb van, az nem tartós. Szegénykém ezt apám szerint 1960-ban mondta. Nem volt igaza, de hát honnan is gondolhatta volna, hogy 4 hengeres motorok millió kilométereket fognak elmenni különösebb hiba nélkül.. Napjaink aggódói valószínűleg unokáikat mosolyogtatják majd meg igazán.
    Gyerekek, semmi értelme a makogásnak. Akinek kell sokhengeres, az még most megveheti, aztán már csak vigyázni kell rá.

  • 2017.10.28. at 23:34
    Permalink

    Miért ne lehetne egy dízel BMW 3 hengeres? Tökmindegy hány henger van egy dízel motorban, az soha a büdös életbe nem fog szépen szólni, csak kerepelni… Ha megoldják a rezonanciát, és teljesen elnémítják a motort, a kutyát nem fogja érdekelni, hogy mi van a motortérben… Leadja a 150 lóerőt meg a 350-400Nm nyomatékot, mellette eszik vagy 4-5 litert a gyakorlatban is, a világon semmi kivetnivaló nem lesz benne…

    Amúgy meg, aki nem képes felfogni, hogy az autó gyártók az ELSŐ tulajdonosnak gyártják az autót, az egész egyszerűen hülye. Márpedig nyilván a BMW nagyon jól tudja, hogy az átlagos vásárlójuk hány évesen, illetve hány km után adja el az autót, ennek alapján be is tudják lőni az élettartamot, és ha elégedett volt a vevő, akkor eladja a régit, és vesz egy új BMW-t, a további tulajdonosok meg majd tejelnek szépen az alkatrészekért. Ennyi az egész…

  • 2017.10.28. at 23:34
    Permalink

    Azt hiszem aki kicsit “régivágású” és szereti a technikát annyira, hogy évtizedekben méri a tartósságot ha már megvette és még élvezi is ha irányíthat, annak még van pár éve találni egy régebbi modellt ami talán elér egy olyan állapotot, hogy erre érdemes legyen:D Szépjóhosszúmondatlett.

  • 2017.10.28. at 23:34
    Permalink

    Mennyivel kerül kevesebbe a vevőnek egy 3.hengeres BMW,mint egy 6.hengeres? – vagy csak úgy nyelje be a vevő a kulturálatlan motor hátrányait?

  • 2017.10.28. at 23:34
    Permalink

    De mérőpadon keveset eszik az meg senkit nem érdekel hogy jobban kopik ezáltal előbb tönkremegy a csere alkatrészeket meg ugyan úgy környezetszennyező módon kell legyártani . Ráadásul 200 lóerőt egy 1000 ccm motorból pontosan ugyan annyi üzemanyaggal lehet lehívni mint egy 3000 ccm es motorból . Csak alapjáraton és alacsony fordulatú részterhelésnél fog a kisebb motor kevesebbet fogyasztani viszont cserébe jobban kopik és előbb tönkremegy . Nem véletlenül nem vállal a BMW nagyobb garancia időt mint 2 év kiszámolták , hogy legrosszabb esetben is 120-150.000 km lesz a kocsiban ennyit meg kibír ha meg nem az a pár darab extrém futású autót bevállalják garanciális javításban a többi meg fizessen garancia idő után mikor elkezdenek szétpotyogni a motorok . Aki nem hiszi keresse meg a cikket egy 100.000 km es tartós tesztről 528i – esetében . http://www.carstyling.hu/account_shower.php?id=9366

Vélemény, hozzászólás?