Genfben mutatkozott be a SEAT Leon ST Cupra

280 lóerővel is elérhető a SEAT Leon ST Cupra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 20V20 crossover koncepció mellett a SEAT bemutatta a Leon ST legerősebb, 265 és 280 lóerős változatait is.


A Leon ST Cupra, akárcsak a három- és ötajtós testvérei, 265 és 280 lóerős változatokban lesz elérhető. A 2,0 literes turbós benzinesek nyomatéka egységesen 350 Nm. Az erősebb változat DSG váltóval szerelve kereken 6 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/órát. Kézi váltóval ez az érték 0,1 másodperccel rhosszabb, a 265 lovas változat pedig mind kézi váltóval, mind DSG-vel 0,1 másodperccel lassabb.
Hirdetés

Nem csak a motor, a külső is sportos megjelenést kapott. A lökhárítók és küszöbök mellett 18 colos, a 280 lóerős változatnál 19 colos felniket és dinamikus lengéscsillapítás-ellenőrzést kapott a Leon ST. Utóbbi akár ezredmásodpercek alatt az útviszonyokhoz igazítja a lökésgátlókat. Első fékdiffizár, LED-es első és hátsó lámpák és Media Plus infotainment rendszer is került az autóba. A tervek szerint a Leon ST Cupra a következő hónapokban érkezik a kereskedésekbe.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?