Jönnek az információk az új Volvo S90-ről: lehet 410 lóerős is

410 lóerővel állt dobogón Detroitban a Volvo S90-es

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A V8-as, meg a sorhatos Volvók kora már rég elmúlt. Az új S90 T8 négyhengeres motort és hibridrendszert kap, mégis erősebb lesz elődeinél.


A múlt hónapban még csak az új zászlóshajójának fotóit tette közzé a Volvo. Az S90-esről azóta írtunk önvezető rendszere miatt, most még újabb információk jöttek róla. Az autót élőben most először, a Detroiti Autószalonon állították ki, és ennek kapcsán árult el róla ezt-azt a Volvo. Például a hivatalos sajtóközlemény négyajtós kupénak nevezi, holott ránézésre nem több, mint egy nagy prémiumszedán, hiszen ma már más gyártók is ennyire sportos, lejtő tetejű szedánokat gyártanak.
Hirdetés


Nem a szöveg a lényeg, hanem, hogy az önvezető, adaptív tempomatot és még a rénszarvasokat is felismerő S90 lesz a piac egyik legbiztonságosabb autója. A Volvo hivatalos közleményében egy 410 lóerős változatot említ. Ennyit fog teljesíteni a T8, amit a cég új kétliteres, turbós benzinmotorja, meg egy villanymotor hajthat. A hibridrendszer ráadásul nem zárt, hanem konnektorból is tölthető, plug-in. A hajtáslánc az XC90-ből érkezik, de ott 10 lóerővel kevesebbet teljesít, ezzel az S90-esé az abszolút falkavezér szerep. Az S90-ből persze lesznek gyengébb változatok is, forgalmazása pár hónap múlva indul, és még az idén jön mellé a V90 kombi is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?