Így ünnepel a Panoz

800 lóerős is lehet a Panoz Esperante jubileumi kiadása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A gyártóként kicsi, de autóit saját versenypályáján tesztelő Panoz ezzel a piros Esperante Spyderrel ünnepli negyedszázados fennállását.


25 éves fennállását mi mással ünnepelhetné a Panoz, mint egy évfordulós szériával. Az első darab ez az Esperante Spyder, alumínium karosszériával és piros fényezéssel. Külsejét csak alig dolgozták át, de a váza módosult. A felhasznált anyagok: alumínium, acél és karbonszálas műanyag. Áthangolták a felfüggesztéseket és továbbfejlesztett blokkolásgátló került az autóba. A vásárlók a nyitott Spyderen kívül kérhetik a kocsit zárt GT karosszériával is, annál a borítás anyaga alumínium helyett teljes egészében karbonszálas erősítésű műanyag.
Hirdetés


A motor mindegyik kivitelben a Ford moduláris felépítésű, 90 fokos hengerszögű, 32 szelepes V8-asa, de ezek változattól függően lehetnek akár 800 lóerősek is. Az alap a 430 lóerős, 5,0 literes V8-as. Azt követi az 5,4 literes, ami 575 és 800 lóerő között kérhető, tuningtól függően. Mindegyik választható hatgangos kézi és automata váltóval is, amihez termesztésen kormány mögötti váltófülek is járnak. A legolcsóbb évfordulós verzió ára is mintegy 40 millió forint, és stílszerűen 25 darab gyártását tervezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?