Újabb plug-in hibridet mutatott be a BMW

A BMW 2-es Active Tourerből is lesz konnektoros változat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW újabb hibrid modellről rántotta le a leplet, a 2-es Active Tourer egyelőre prototípusként szeli a teszt kilométereket.


Egyelőre nem tudni, hogy mikor válik szériaéretté a 2-es Active Tourer hibrid változata, a prototípusok azonban már javában falják a kilométereket. Ami a hajtásláncot illeti részben hasonló lesz az i8-hoz. Az 1.5 literes turbós benzines 136 lóerejével és 220 Nm nyomatékával az első kerekeket hajtja majd, hátul pedig egy 88 lóerős, 165 Nm-t teljesítő elektromotor gondoskodik a hajtásról.
Hirdetés

Az első tengelyen egy nagyfeszültségű generátor is helyet kap, amely rövid ideig +20 lóerőt és további 150 Nm leadására képes. Ez az egység alapesetben a motor finomabb indítására és leállítására fog szolgálni. Tisztán elektromos üzemben 38 km-t lehet majd vele megtenni, 0-ról 100 km/órára 6,5 másodperc alatt gyorsul, vegyes fogyasztása a gyár szerint 2,0 l/100 km lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?