Szentségtörés vagy pénzköpő lesz a Maserati SUV-ja?

A Fiat vezére szerint a Maserati Levante kasszasikernek ígérkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mi is lesz a Maserati Levante? Nem a szigonyos márka ünneplése, sokkal inkább jóféle pénzforrás. A cégvezér előre dörzsöli a tenyerét.


Fejőstehén - így is jellemezhetnénk a Maserati hamarosan bemutatkozó új modelljét, a Levantét. A luxus SUV olyan kategória, ahol még az olaszok eddig nem próbálkoztak, de hozzájuk hasonlóan más sportos luxusmárkák is pedzegetik a belépést. Konkurensnek jön a Bentley Bentayga és a Lamborghini Urus is. Sergio Marchionne, a Fiat-Chrysler konszern vezetője hamar elejét vette a modell körüli nyavalygásnak: nem számít mennyire illeszkedik a márka hagyományaiba, ha a következő években ez lehet a cég fő bevételi forrása. A sikerre persze nincs garancia, így a megállapítása nem maradt visszhang nélkül.
Hirdetés


A világ autópiaca is visszaesett az elmúlt időszakban és ez a Maserati második negyedéves eladásainak 11 százalékos csökkenésén is látszik. A Marchionne szavait idéző Automotive News Europe szerint nincs más stratégia, minthogy kivárják a Levante 2016 év közepi bemutatóját, remélve, hogy "a népek, majd úgyis ráharapnak". Elemzők szerint nem sok jót sejtet az Alfa Romeo számára sem, hogy a Maserati legutóbbi reneszánsza is kifújt 24 hónap után. A Marchionne szavait megkérdőjelező szkeptikusok szerint a legnagyobb gond talán nem is Kína import luxusautók iránti igényének csökkenése, hanem az, hogy a kieső eladások pótlására a tervek inkább csak álomszerűek, mintsem konkrétak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?