Nagytakarítás: a Ford elkaszál minden rosszul fogyó modellt

A Ford átalakítja európai modellpalettáját - lesz, ami eltűnik a kínálatból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Ford egyszerűsíti az európai modellkínálatát, hogy csak a nyereségesen gyártott típusok maradjanak. A SUV-ok mellett azért akad más is.


A Ford sem jótékonysági szervezet, hanem egy autóeladásból élő cég. Épp ezért logikus lépés, hogy csak olyan modelleket gyártson, amiken sokat keres. Vagy legalábbis eleget. A cégóriás euróapai szárnya ezúttal saját termékeit vette górcső alá, hogy megvizsgálja, mit érdemes és mit nem érdemes gyártani. A cél teljesen egyértelmű: a profit növelése és a költségek csökkentése. A cégvezetés egyelőre nem tette közzé, hogy mely modellektől vagy kivitelektől kell elbúcsúzzunk, csak annyit, hogy a paletta "áramvonalasabb" lesz.
Hirdetés

Annyi viszont már biztos, hogy az úton levő fejlesztések és a közelmúlt újdonságai biztonságban vannak. Idén hét új, vagy ráncfelvarráson átesett Ford fog megjelenni, tehát nem lesz hiány az újdonságokból. Jön a Focus RS, az Edge és az átdolgozott Kuga is. Mivel a crossoverek és szabadidő-autók ma a legnépszerűbbek, így a következő három évben öt ilyennel is előállnak. A fejlesztés emellett az alternatív hajtások irányában is szépen halad, jönnek a hibridek, a konnektorból is tölthető hibridek és az igazi villanyautók. A Vignale kínálata is bővül, abból 2017-ig ötféle változat is lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?