Világviszonylatban még mindig a Ford Focus a legkelendőbb

A Ford kompaktja vezeti az idei autóeladási toplistát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Polk intézet legfrissebb globális autóeladási elemzése szerint továbbra is a Ford Focust illeti a világ legkelendőbb autójának címe.


Az Egyesült Királyságban, Kínában és Brazíliában tapasztalható erős keresletnek köszönhetően a tavalyi év azonos időszakához képest 2013 első negyedévében 18 százalékkal növekedett a Focus globális értékesítése. A Polk adatai alapján 2012-ben 1,02 millió Focust adtak el, ám az idei kereslet a tavalyit is felülmúlta.
A Focus kínálatában immár bizonyos piacokon bemutatkozott a Focus - nemrégiben általunk is vezetett - elektromos változata, de a 250 lóerős Focus ST is megtalálta a közönségét. Tovább javítja a típus eladási mutatóit a jövő év elején érkező, különösen flották számára vonzó, egyliteres EcoBoost motorral szerelt változat. Ez lesz az első benzinmotoros európai ötajtós autó, amelynek szén-dioxid-kibocsátása 99 gramm/kilométer. A Focust jelenleg világszerte kilenc üzemben gyártják, így minden egyes percben két Focus születik.
Hirdetés

A Polk intézet adatai szerint március 31-ig, vagyis az első negyedév végéig 288 724 Ford Focus talált gazdára. Az Egyesült Királyságban az első negyedévben 25 081, Kínában pedig 104 065 Focust vettek át megrendelőik. Bár végleges féléves adatok még nem állnak rendelkezésre, a Focusnak a megmérettetésben a 11. generációba lépő (már itthon is kapható és általunk is vezetett) Toyota Corollával és az igen sikeres Volkswagen Golffal kell számolnia. Augusztus végén a magyar piacot a Skoda Octavia vezette, a Focus 1276 forgalomba helyezett autóval a harmadik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?