Pénteken csak a benzin drágul

A gázolaj ára nem, a benziné azonban pénteken is emelkedik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ma a benzin és a gázolaj ára is emelkedett, pénteken azonban utóbbié nem, csak a benziné fog tovább nőni.


Miután ma egységesen 3-3 forinttal drágult a benzin és a gázolaj is, péntektől újabb 2 forinttal többe kerül a 95-ös. A hét egészét tekintve a benzinnél tehát 5 forintos drágulást láthatunk majd. A 95-ös péntektől érvényes (kalkulációnk szerinti) 411 forintos átlagára azonban így is elmarad majd a gázolaj 414 forintosától.
Hirdetés
A benzin áremelésének oka ezúttal is a világpiaci árak alakulása. Nem kizárt, hogy a jövő héten a gázolaj ára is újfent emelkedésnek indul. Bár átlagár szempontjából messze még a gázolajnál 2012 januárjában, a benzinnél áprilisában adódott 450 forint környéki csúcsár, mivel a töltőállomások között 30-40 forintos literenkénti eltérések is adódnak, a drágább helyeken most is bele lehet futni, péntektől mind több helyen bele lehet majd futni az egykori átlagcsúcsot idéző literárakba. Tankoláskor így - sokadszorra ismételve - nem elsősorban annak ideje, hanem helye a fontos.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?