Megacsata – lenyomhatja az Accord a Camryt?

A Honda Accord lett az USA legkelendőbb autója a magánvásárlók körében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az amerikai magánvásárlók inkább az Accordot, a cégesek Camryt veszik, amiből így több fogyott 2013-ban. Dúl a japán harc az USA legnépszerűbb autója címért.


Tavaly Amerikában 360 089 Honda Accordot vettek a magánvásárlók, míg Toyota Camryból "csak" 342 007 fogyott körükben. Ezzel a Honda megverte a Toyotát a kiskereskedelmi úton értékesített autók versenyében.
Hirdetés

A Toyota első a teljes eladott mennyiségben, összesen 480 484 Camry kelt el a céges megrendelésekkel együtt. Az itthoni, növekedés ellenére is gyengélkedő piac felől közelítve ezek a számok értelmezhetetlenek. Tavaly nálunk motorral, teherautóval együtt fogyott el 74 875 jármű. A típusrekorder Skoda Octaviából meg 3168-at elég volt tavaly eladni ahhoz, hogy az legyen a hazai piac legnépszerűbbje. A Honda azzal büszkélkedhet, hogy az Accorodok 98 százalékát magánautóként, kvázi "önszántukból" veszik az amerikaiak, míg a Camrynek csak 84 százalékát. Nálunk pedig ugyebár közel ilyen mértékű a céges vásárlói arány, magánember nem, hogy nagyautót, bármilyen újat is elvétve tud csak megengedni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?