Nem tanulmány, ez már tényleg a vadiúj Honda Jazz

A Honda már a genfi debüt előtt megmutatta az új Jazzt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legújabb Honda Jazz nagyobb lesz, erősebb és már 354 literes a csomagtartója. A legfrisebb hírek szerint már nyáron megvehető.


Hondás szokás szerint a tavaly ősszel bemutatott tanulmány és a most felfedett végleges változat között nincs nagy különbség, így az új Jazz nem vartalan, inkább kellemes meglepetés. A Honda már egy héttel a Genfi Autószalonon tartandó ünnepélyes bemutató előtt közzétette a kocsi legfontosabb adatait és ennek a narancs példánynak a fotóit. A kisautó, ahogy az ma elvárt, nagyobb lett. Elődjéhez képest 95 milliméterrel hosszabb, amiből 30 mm a tengelytávot növeli. A Honda Fit európai változata, a Jazz megtartotta hátrafelé felhúzott lámpáit, de egy kicsit szögletesebb, ezzel korszerűbb lett.
Hirdetés


A kis Jazz a méretosztályában eddig is a legsokoldalúbb variálhatóságot kínálta mágikus üléseivel, ez az új generációval sem fog változni, sőt, csak javul. Az újkori Jazz harmadik generációjában már 354 literes a csomagtartó, ezzel még a ferdehátú kompaktokat is megszorongatja. Ledöntött hátsó ülésekkel 884 literig bővíthető a raktere. Ahogy a nemrég kipróbált, felfrissített CR-V-be, úgy a kis Jazzbe is a Honda Connect fedélzeti rendszer legújabb verziója kerül. A kijelző 7 colos átmérőjű és internet-hozzáféréssel, a legmodernebb appokkal kiegészítve hasznos segítség.

A harmadik generációs Jazz már a Honda Earth Dreams Technology motorjait használja és az új HR-V-t is befogadó modern platformra épül. Az 1.3-as motorja 102 lóerőt teljesít 6000-es főtengelyfordulaton és az ereje hatfokozatú kézi, vagy fokozatmentes CVT automataváltóval osztható be. A Jazzben megjelenik a Honda kameraképpel és radarjellel dolgozó biztonsági rendszere, ami felszereltségtől függően rendelhető vagy széria. Ezáltal a kategóriában szinte egyedülállóan gazdag lehet a biztonsági arzenálja: koccanásgátló, sávelhagyás figyelmeztető, táblafelismerő és automata reflektor is. Az új Jazzt nyártól lehet megrendelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 21:05
    Permalink

    Városi használatra kerestem autót és ez volt a kiszemelt.De olyan gyorsan elkapkodják,hogy ember legyen a talpán aki meg tud csípni egy elfogadható állapotban levő példányt.A piac meg tele van importált “kétes” óraállású példányokkal.Ha választanom kellene a navigátoros Corsa és Jazz között,hát nem hezitálnék és a japót venném mert ennél praktikusabb kisautó szvsz. most nincs a piacon.Mondom ezt egy hármas Clioból.[url]http://hondasteba.hu/Szalon-_es_tesztauto/Honda_Jazz_1.4_Executive[/url]

Vélemény, hozzászólás?