Ez az orr kell elverje a 3-as BMW-t

A Jaguar megmutatta az XE elejét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Jaguar elárasztja az autós sajtót az XE-vel. Most rendes fotón mutatta meg a korábban csak digitális grafikákon látott autó orrát.


A Jaguar már korábban közzétett néhány részletet jövőre bemutatkozó középkategóriás sportszedánjáról, most meg megmutatta az orrát, de nem úgy mint korábban, hanem most már egy valódi példányét. A Jaguar új modelljének bevezetését brit hírességek fogják segíteni, de nekünk fontosabbak a kocsiról morzsánként adagolt információk. Váza merev és relatíve könnyű lesz a jó vezethetőség érdekében. Váltója akár nyolcfokozatú automata, alapból hátsó, felárért akár összkerékhajtású lehet majd. Motorparkja a Jaguar-Land Rover vadonatúj kétliteres, négyhengeres turbósát és az F-Type-ban már dolgozó háromliteres, szintén feltöltött V6-ost kínálhatja.
Hirdetés


A képen látható autó hűtőrácsán ráadásul ott az S-betű, ami egy erősebb verzióra utal. Az F-ben például a V6-os 340 lóerős az "alapverzióban", az erősebb S-ben viszont már 380 lovas. És ha lehet hinni a pletykáknak, az M3-as BMW ellenfelének szánt XER-S kivitel feltöltött V8-as motorral 550 lóerős lesz, gyárilag 300 km/órás végsebességgel. Az alapváltozatok szeptember 8-án debütálnak. Addig a gyáraik még biztosan kiszivárogtatnak közzétesznek információkat, és néhány vicces reklámot is készítenek az XE-hez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?