Hiába tetszetős, nem lesz kombi a Kia Optimából

A Kia csinos kombitanulmányából nem lesz szériaautó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lehet, hogy a Kia-Hyundai párost is elérte a Skoda-szindróma. Nem csinálják meg sorozatban az elmúlt évek legígéretesebb tanulmányát.


A Volkswagent rendszeresen gyanúsítják meg azzal, hogy nem hagyja, hogy a nyakára nőjön a Skoda. Hogy az anyagminőséggel okoskodnak az rendben van, de hogy például az előző Fabia és a nemrég leváltott Superb miért kellett pont olyan formájú legyen amilyen lett, az rejtély. Konszernen belüli meccsek akadnak bőven a koreaiaknál is. Legutóbb a Hyundai i20 tesztjében írtam meg, hogy a Kia és a Hyundai termékei közül az elmúlt években többször is az előbbiek jöttek ki jobban az összehasonlításból. Ezt összerakva azzal a ténnyel, hogy a középkategóriás Kia Optimából nem csináltak kombit - pedig a vele rokon Hyundai i40-esből van puttonyos - ad okot további összeesküvés-elméletekre.
Hirdetés


Az AutoGuide riportjában Orth Hendricks, a Kia amerikai termékfejlesztésért felelős vezetője beszélt az autó sorsáról. Hiába szívdöglesztő - a kombik között, hiába lenne nyerő az európai (cég)autó piacon, a kifejlesztésére fordítandó összeg nem jönne vissza. A Kia kalkulációi szerint tehát nem érné meg kihozni az Optimát kombiként, de ki tudja, talán majd a következő generációnál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?