Tényleg lesz BMW X2-es, ráadásul összkerékhajtással

A következő X1-es alapjain jön a BMW X6 legkisebb testvére, az X2

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW terjeszkedési politikáján lehet élcelődni, pedig a bajorok nem viccelnek. Egy belsős forrás szerint valóban el fog készülni az X6 mintájára, az X4 után a még kisebb X2-es is.


Hamarosan élőben is bemutatkozik New Yorkban a képeken már látott X4, de a BMW nem áll le, tovább szaporítja az X-ek sorát. A spekulatív képen látható X2-es is egy piaci rést fog lefedni. Ahogy az X4 az X3-nak, úgy az X2 az X1-nek lesz a nagyzoló változata. Kevésbé praktikus, de sportosabb, kupészerű tetővonallal, ahogy azt az X5-X6 párosnál már megszoktuk. Az újdonság az UKL névre hallgató padlóvázat fogja használni, ahogy a következő generációs Mini Countryman és az X1-es BMW is.
Hirdetés

Az érdekesség ebben az, hogy az X2 nagyobb testvéreivel ellentétben, a pletykák szerint csak összkerékhajtással fog készülni, pedig egy alapvetően elsőkerékhajtásra szánt padlóváz lesz majd az alapja. A forrás szerint viszont nem lesz belőle háromajtós verzió, ellenben az ötajtós is annak fog kinézni, néhány optikai trükkel, mint például a rejtett hátsó ajtókilincs. Ahogy egyre nő a valószínűsége az X2 2017-re várható bemutatásának, úgy csökken az esélye a Mini Paceman elkaszálásának, mivel a két autó profilja nagyon hasonlítana. Az anyacégnek megérné a kupészerű, terepjárós angol crossover második generációját is kifejleszteni, kvázi egy füst alatt a leendő BMW X2-vel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?