A Lamborghini legalább 600 lóerősre tervezi az Urust

A Lamborghini ígérete szerint az Urus lesz a világ legdurvább SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bentley Bentayga és a Porsche Cayenne fel kell kösse a gatyát. A Lamborghini nem egyébre készül, mint megcsinálni a legerősebb SUV-t.


Maurizio Reggiani, a Lamborghini kutatásért és fejlesztésért felelős vezetője felfedett pár részletet a 2018-ra várt Urusról. A luxus szabadidő-autók piacán a két legerősebb kutya most a Bentley Bentayga és a Porsche Cayenne Turbo S. Mindkettő ereje több mint elég, így a gyorsulásuk méretük és súlyuk ellenére is fenomenális; 4,1 másodperc százig. A Lamborghininek nem kisebb a célja, mint menetteljesítményekben túlszárnyalni a legnagyobb riválisokat. Ha mindezt a fejlesztés felelőse mondja, akkor komolyan is vehetjük. Mindennek érdekében radikális tömegcsökkentésre lenne szükség, de azt még nem tudni, ezt hogy érnék el az olaszok.
Hirdetés

Az Urus a második generációs Audi A7-tel közös alapra épül, így feltehető, hogy jó sok alumíniumot és karbonszálas műanyagot is használnak majd benne. Fontos tudni, hogy ez már nagyon nem a pehelysúly kategóriája, a Bentayga ugyanis 2422 kilós, a Cayenne meg 2235. Maurizio Reggianitól tudhatjuk azt is, hogy az Urusban az Audi duplatubós, 4,0 literes V8-asának dedikáltan ide fejlesztett változata fog dolgozni. Pontos ereje még nem ismert, de a feltételezés szerint a 600 lóerőt és a 900 newtonméter nyomatékot is át fogják vele lépni. A V8-ason kívül lesz szerényebb és zöldebb hibrid változat, abban csak V6-os lesz a benzinmotor.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?