Land Rover Discovery: 2016-ban jön az ötödik generáció

A Land Rover jövőre bemutatja az új Discoveryt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pár simítás van még hátra és itt a végre teljesen új Land Rover Discovery. A gyár a legfrissebb információk szerint 2016-ban mutatja be.


A dizájnt már ismerjük, hiszen tavaly láttuk a Discovery koncepciót, jövőre viszont már a szériaváltozat lesz dobogón. A brit Autocar információja szerint az 1989-ben indult sorozat ötödik generációja veszít valamit kockaformájából, így kevésbé lesz tágas, viszont csinosabb és divatosabb formát kap. A kocsi alatti szerkezeti elemek megegyeznek a legújabb Range Rover és Range Rover Sport modellekével, azaz egy alumínium önhordó struktúrára állnak át. Mindez nagy előrelépés lesz a mostani, üresen is 2,5 tonnás Discoveryhez képest. A tömegcsökkentésen túl a motorkínálat is megújul.
Hirdetés

A más modellekben már használt 3 literes SDV6 blokk és a szintén Jaguar-Land Rover közös fejlesztésű négyhengeres, turbós Ingenium motorok is bekerülnek az orrába. A piac elvárásainak megfelelően a mindig is családi autónak és egyben terepjárónak szánt Discovery feljebb lép a minőségi ranglétrán. Még a luxusautók alá, de a német prémiumellenfelekkel farkasszemet nézve pozicionálják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    Nagyon hasonlít a Range-re…Továbbra se tudok napirendre térni afölött, hogy miért kellett a kocsi orráról eltűntetni a LAND ROVER feliratot, és a helyére az aktuális típus nevét írni. Minden logikát nélkülöző lépés – nagyon sokat rontana pl. a Grand Cherokee orrán ugyanez a “fantasztikus” megoldás:)

    A hátsó lámpák közti részen még agyalhattak volna a mérnökök – botrányos. Olyasmi megoldás, mint az új Jag XE-n a kipufogók “körbevágása” – úgy látszik, ezektől lesz igazán brit egy autó. A “klubhangulat”-vonalat kellene inkább kihangsúlyozni, amitől anno egyedi volt a Rover 75 beltere.

    A kitűnő terepjáró-képesség meg remélhetőleg marad, mint az elődöknél:

    [url]https://www.google.hu/search?q=land+rover+discovery+off+road&client=opera&hs=LPa&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiLle-26ZXKAhVrJnIKHZwXDcgQ_AUIBygB&biw=1152&bih=767[/url]

  • 2017.10.28. at 09:40
    Permalink

    Kedves Balázs!
    “Land Rover Discovery: 2016-ban jön az ötödik generáció”
    “A Land Rover jövőre bemutatja az új Discoveryt”
    “A gyár a legfrissebb információk szerint 2016-ban mutatja be.”
    Tudom, nehéz megszokni… 🙂

Vélemény, hozzászólás?