Bentley katapult csak 15 literes fogyasztással

A leggyorsabb luxuslimuzin: Bentley Mulsanne Speed

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem feltétlen mutatja, de iszonyat erős és gyors a Mulsanne Speed, a Bentley legújabb izomlimuzinja.


Huszönöt lóerő és 90 Nm, ennyit kapott pluszban a Párizsi Autószalonon debütáló Bentley Mulsanne Speed, s ettől az izomtömeg-növeléstől ő a világ legfürgébb über-hiper-szuper luxulismuzinja – mondják a gyáriak. Mert közel 5,6 méter hosszú újdonságuk bár közel 2,7 tonnát nyom, a 6,75 literes biturbó V8 537 lova és bődületes, percenkénti 1750-es fordulaton ébredő 1100 Nm nyomatéka simán elég az 5,2 helyett holmi 4,9 mp-es 100-as sprinthez, s a 305 km/órás végsebesség eléréséhez is.
Hirdetés
Az új hengerfejekkel, befecskendező szelepekkel és gyújtógyertyákkal tuningolt gigamotor közben hengerlekapcsolással képes spórolni – a laboratóriumi körülmények közt kihozott 14,6 l/100 km-es vegyes fogyasztás és a 342 g/km-es CO2-kibocsátás komoly 13 százalékos csökkenést jelent.

A váltó 8 fokozatú automata S, mint Sport móddal, ha a lehető leggyorsabban szeretne döngetni a sofőr (vagy a főnöke), de a programválasztóval gázreakciót élesíteni, légrugós felfüggesztést ültetni és keményíteni, kormányt közvetlenebbé varázsolni is lehet. A Rolls-Royce Phantom-rivális Bentley Mulsanne Speed négy új színben, egyebek mellett 21 colos forgásirányos, ergo a bal és a jobb oldalon más-más alukerékkel, sötét, rozsdamentes acél hűtőráccsal, átformált légbeömlőkkel, fekete betétes lámpákkal és jobb oldaltartású ülésekkel még a télen forgalomba is kerül potom 315 ezer eurós, 99 millió forintos alapáron.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?