Videó: 341 km/h a Ferrari 488 GTB végsebessége

A maranellói gyár legújabb modelljét tesztelték a német autópályán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Idén került piacra a Ferrari legújabb, 670 lóerős fenevadja. A német autópályán korlátozás nélkül lehet hajtani, amit ki is használtak az olasz versenygéppel.


A 488 GTB 670 lóerős teljesítményével és 760 Nm nyomatékával 3 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára, 5,3 másodperccel később pedig már a 200 km/órát is átlépi. A gyár által közölt végsebesség 330 km/h. A legfrissebb információk alapján az olaszok ősszel a Frankfurti Autószalonon bemutatják az autó nyitott változatát, amely 488 GTS névre hallgat majd. A német autópályán rögzített - valós sebességtesztet jelentő - száguldást a lenti videón lehet megtekinteni.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 15:19
    Permalink

    Azért, mert a legtöbb ilyen autót az eszetlenek veszik. Szerintem az is hibás, aki ilyen autót akár egy friss jogsival rendelkező egyén alá is oda rak. Annak meg nincs annyi esze, hogy kimenjen pályára inkább a korlátozás nélküli autópályán nyomja neki, ahhoz van csak esze, hogy nyomja a gázt, azt minden hülye tudja. Versenypályán már kanyarodni is tudni kell 🙂 Ott kezdeném, hogy aki ilyen autót vesz azt kötelezném minimum egy vezetéstechnikai tréning elvégzésére. Itthon látszik is, hogy aki reálisan gondolkozik és van pénze Ferrarira, inkább vesz helyette egy full-fullos BMW-t vagy Audit vagy Mercit. Itthon nem sok értelmét látom egy ilyen sportkocsinak.

  • 2017.10.28. at 15:19
    Permalink

    1.Ha ilyen egyszerű lenne, akkor nem Németország vezetné az 1 főre jutó baleseti statisztikát. 2.Egy picit ismerem az utakat, nem csak Európában.:)) 3. Az, hogy mi a törvényes egy adott országban, az nem biztos, hogy jó. Például van olyan ország e drága Globus-on, ahol nem büntetendő a nők csonkítása, sőt gyilkolása sem. Úgyhogy kedves nitro, az érvelés nagyon gyenge.

  • 2017.10.28. at 15:19
    Permalink

    1. Hát jogsid van-e? Kétlem, különben a tükrös sztoridat nem írtad volna ide.
    2. Miért menne ki a belső sávból, ha szabályosan közlekedik a megengedett tempóval és előz? Egyéb esetekben úgysem lehet ott.
    3. Németország egész területén van ajánlott sebesség, ez pedig 130. Vannak szakaszok valóban, ahol ezt nem kötelező betartani. Egyre kevesebb. Sokan vannak ugyanis.

    na, hogy van az a jogsi? KRESZ-re jársz már? :-DDD
    Béke!

  • 2017.10.28. at 15:19
    Permalink

    Nagyon egyszerű: ha úgy figyelsz a tükörre, ahogy kell, hamar meglátod, hogy milyen gyorsan jön, és vagy kimész a belső sávból, vagy nem mész be elé előzni egy 125-tel száguldót 130-cal. Egyébként nem tudom, hogy tudtad-e, de Németországban vannak olyan pályaszakaszok, ahol nincs sebességkorlátozás, és teljesen törvényes ennyivel menni.

  • 2017.10.28. at 15:19
    Permalink

    Zsír és király! Legközelebb olyat is feltehetne a Szerkesztő, hogy hogyan kell életben maradva kivédeni az ilyen száguldozó állatok barom szórakozásait, vagy ha már nem sikerül, akkor hogyan kell tutira kinyiffanni, hogy ne kelljen amputált kézzel és lábbal élni a továbbiakban.

Vélemény, hozzászólás?