SLK újratöltve, avagy itt az új Mercedes-Benz SLC

A Mercedes-Benz megmutatta az SLK átdolgozott és átnevezett változatát, az SLC-t

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nagyobb SL-hez hasonlóan a legkisebb Mercedes roadster, az SLC is az AMG GT stílusában újult meg. Vele teljes a paletta névváltozása.


Az SLC 35 évvel ezelőttig még nagy kupé volt, most meg ezzel a névvel jön a szebb és jobb, átdolgozott Mercedes-Benz SLK. Anno az SL roadster hosszított változatát árulták SLC néven két generáció S kupé között, ez volt a C107-es széria. A katalógushuszárok és veteránosok most jól össze lesznek kavarva, pedig a névcsere nem új hír. Bő egy éve írtuk meg, hogy a SUV modellek mellett az SLK áll névváltás előtt. A legkisebb roadster fészliftjével így teljes lett az átstrukturált nevezéktan. Bár sajtóbemutatója csak a januári detroiti Autószalonon lesz, de már most megnézhető a kémfotók után gyári képeken és videón is az SLC.
Hirdetés


1996-ban az SLK volt az első modern nyitható keménytetős kabrió. Sőt, rögtön roadster, azaz nyitott sportkocsi. Harmadik generációja, az R172 kódú 2011-ben jelent meg. Most új lökhárítót, átdolgozott "gyémánt hűtőmaszkot" és LED-es első fényszórókat is kapott. Sportosabb lett a hátsó lökhárító, és átrajzolták a kipufogóvégeket is. Változtattak a tetőn, ami 40 km/órás sebességig nyitható és zárható. A beltérben is vannak apróbb változtatások; új a kormány, a műszerfal, a Comand rendszer nagyobb kijelzőt kapott, és a beltéri kárpit- és burkolati anyagok is újak.

Az SLC-ben széria a Dynamic Select menetmód kapcsoló és az aktív fékasszisztens is. Az új alapmotor 1.6-os turbós az SLC 180-asban, 156 lóerővel. Ehhez hatfokoaztú kéziváltó jár alapáron, a kilencfokoaztú automata opció. Az SLC 200 és az SLC 300 is kétliteres turbós, előbbi 184, utóbbi 245 lóerős és alapáron automata. 2012 óta volt dízel SLK és az SLC is kapható lesz gázolajosan; az SLC 250 d 2,1 literes és 204 lóerős. Csak a topmodell, a Mercedes-AMG SLC 43 kap hathengeres motort, ami 3 literes és turbófeltöltéssel 367 lóerőt teljesít. Az SLC forgalmazása nyáron indul.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?