Szalonhangulat felsőfokon az új Mercedes-Benz E-osztályban

A Mercedes megmutatta a 2016-os E-osztály belsejét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csak januárban lesz a hivatalos bemutatója, de a gyár már most közzétette az ötödik generációs Mercedes-Benz E-osztály belső képeit.


A Mercedes-Benz E-osztálya nem a cég zászlóshajója, hiszen az S-osztály mindig nagyobb, drágább és exkluzívabb nála. Viszont talán éppen ez a túlzófok teszi a prémium nagyautók között versenyző E-osztályt a stuttgarti márka referenciamodelljévé. Ezt a gyáriak is tudják, éppen ezért készítették elő az ötödik szériát nagyon nagy figyelemmel. Az utóbbi években, az új stílus szerint rajzolt Mercedesek közül a 2013-as S és a tavaly bemutatott C után most a kínálat magját tekintve középméretű E-t váltja le a gyár, és a várakozások ennek megfelelően igen nagyok. A hivatalos bemutató a jövő januári Detroiti Autószalonon lesz, de mára a szalonok elvesztették a fontosságukat. Ezt az is jól mutatja, hogy több márka ki sem állít Detroitban, a Mercedes meg egy zártkörű bemutató után sajtóoldalán is közzétette az új E belteréről készült fotókat.
Hirdetés


Az új szériának már láttuk a vázát és kémfotók tömkelegéről a külseje is ismerős lehet. Az új E-osztály beltere az S és a C után nem tartogathat sok meglepetést, itt is a nagyobb testvértől megörökölt modern, de elegáns stílus él tovább. Az E-ben is elérhető lesz a dupla kijelzős megoldás és a teljesen digitális műszerfal. A különféle kivitelváltozatokban persze lesznek eltérések bőven. Több fazonú kormány is kérhető, a középső kijelző is rendelhető több méretben, hogy a beltéri anyagok és árnyalatok elérhető garmadájáról ne is beszéljünk.

A központi kijelző alatt négy kerek légbeömlőt alakítottak ki az E-ben, lejjebb a középkonzolra meg egy nagyon stílusos analóg óra és a klímavezérlő gombjai kerültek. Szokás szerint a kormánytól balra a lámpakapcsolók, a rögzítőfék és az asszisztensrendszerek gombjai vannak. Szintén nem új, hogy az ülésállító gombok az ajtókra kerültek, így nem kell az ülés mellett matatni a székek beállításához. Ezen kívül többet még nem tudhatunk egyelőre, de az eddigi hírek szerint nem csak távirányítású önparkolásra lesz képes az E, de megfelelő biztonságú mobiltelefonnal (és persze hozzá SIM kártyával) is lehet majd nyitni és zárni az autót kulcs helyett. A januári bemutató után áprilisban kezdődő eladásokról írnak a jól értesült hírforrások.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 10:06
    Permalink

    Dehogy…azért, mert egyet nem értés meg savazás van, még nem törölhetik, csak ha borzasztóan eldurvul a vita. Teljesen természetes, ha valakinek nem tetszik pl. az a tablet – az egy vélemény a sok közül. Amúgy az említett Land Rover tesztet nem csak én hiányoltam, remélem, visszakapjuk majd.

  • 2017.10.28. at 10:06
    Permalink

    Legtöbben savazták szegény Merci műszerfalára hobbielektronisták által beszerelt aftermarket tabletjét, és azt hittem, hogy azért törölte a szerkeztőség a kommenteket.

  • 2017.10.28. at 10:06
    Permalink

    Szerverhiba miatt baj volt az oldallal – én szombat reggel azt láttam, hogy 2 napra visszamenőleg minden cikk, komment eltűnt. Aztán más hozzászólók is megerősítették, hogy jól látom:)

    A cikkek(pl. Discovery Sport tesztje) még visszajöhetnek, én bízom benne.

Vélemény, hozzászólás?