Még egy SUV-t hoz az Opel

A Mokka X és a Crossland X fölé jön a Grandland X az Opeltől

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tovább bővül az Opel SUV-kínálata, meglepő módon a legnagyobbnak számító Grandland X-et is kompaktnak mondják. Jövő év második felében várhatjuk.


Múlt héten mutatta a Mokka X fölé érkező szabadidő-autóját az Opel, legalábbis egy kis részletével. Most pedig újabb Opel SUV érkezéséről adott hírt a márka. Sokat a Mokka X és az előző héten hírbe hozott Crossland X fölé érkező Grandland X-ről sem tudunk még. Mindössze annyit, hogy „a Grandland X olyan, mintha a Crossland X nagyobb testvére lenne”.
Hirdetés

Gyári terminológia szerint nem is szabadidő-autók, hanem CUV, azaz crossover utility vehicle modellek. Emelt üléspozícióval, a hagyományos autókénál nagyobb hasmagassággal, opcióként vélhetően összkerékhajtással, de benne van a modellnévben, hogy ezekből is minden bizonnyal fronthajtással adják majd el a legtöbbet. A kisebb Crossland X jövő év első felében mutatkozik be, és a nyár elejéig piacra is lép a B-szegmensben, azaz a Mokkával és a Merivával is egy ligában, akár utóbbi utódjaként.
A Grandland X eggyel nagyobb, a kompakt kategóriába érkezik, a 2016-os Év Autója Astra és az idén frissített Zafira mellé. A gyári szavak szerint „ellenállhatatlan terepes vonzerejével, magas üléshelyzetével, jó körkilátásával, a könnyű be-és kiszállással, valamint nagyvonalú helykínálatával a Grandland X remekül illik napjaink aktív életstílusához”. Sőt, mi több, azt is ígérik, hogy „stílusa ügyesen egyesíti a robusztusságot az eleganciával, utastér-koncepciója pedig a bőven mért komfortot a célszerűséggel”. Tina Müller az Opel marketing-vezetője további részleteket is elárult „az Opel Grandland X kalandkereső egyéniség, mindig kész új felfedezésekre – városban éppúgy, mint azon kívül. Új crossoverünk fantasztikusan néz ki, és új vevőket lelkesít fel az Opel iránt”. Szavaiból kiolvasható, az új modellel új vevőket kíván megszólítani az Opel. Nem ez az egyetlen ilyen, hiszen 2016 és 2020 között összesen 29 új típust ígérnek. Hogy sokat várnak tőle, az nem vitás, már csak azért is, mert 2007 óta csaknem háromszorosára nőtt a CUV/SUV modellek eladása. Ebből nem csak részesülni szeretne az Opel, új modelljeivel tovább kívánja gerjeszteni a növekedést.
A Grandland X 2017 őszén, minden bizonnyal a Frankfurti Autószalonon – az európai autóeladások ötödét adó – kompakt szegmens új szereplőjeként debütál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?