A Nissan a Range Roverrel versenyezne

A Nissan a Qashqai alapjain fog sportos SUV-t gyártani

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Alig mutatkozott be a második generációs Qashqai, alapjain már egy újabb autót készít elő a Nissan. A márka a Range Rover Evoque sikerét megirigyelve egy sportos, kompakt SUV-t tervez.


Az eladások éllovasa, ha úgy tetszik a Nissan kínálatának a gerince a Qashqai. A második generáció bemutatása épp ezért nagyon nagy esemény volt a japánoknak. De nem állt meg az élet, ha már a kezükben van a sikerre ítéltetett kompakt SUV második generációja, némi képzavarral élve lehúznak még egy bőrt a fejőstehénről. Megirigyelhették a Range Rover Evoque piaci sikerét, ezért a koncepcióját átvéve, az új Qashqaira építve jelenhetne meg egy sportosabb-prémiumosabb kivitelű álterepjáró. A Nissan vezetősége meglebegtette, hogy dolgoznak a lehetőségen, és akár pár év múlva bemutatkozhat a kupészerű, háromajtós kivitelű SUV.
Hirdetés


Meglepő ugyanakkor, hogy a Nissan európai termékfejlesztési igazgatója úgy nyilatkozott, hogy nem lesz hibrid verzió az új Qashqaiból. A gyártó véleménye szerint egyrészt a hagyományos robbanómotorokkal is elég gazdaságos a modell, másrészt a hibrid verzió felára felnyomná a kínálat átlagárát, amit szeretnének elkerülni. Készülhet viszont Nismo sportváltozat belőle. Egy ilyen javíthatna a márka sportos imidzsén, technikailag meg támaszkodhatnak a kisebb Juke-ra, amiből már futnak a sportváltozatok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 13:48
    Permalink

    Egyszerűen úgy, hogy a Nissan a mkompakt szegmensben nem tudott semmit érdemlegeset felmutatni. Az utolsó ilyen kategóriás autó a Nissan Tiida volt, ami óriási bukásnak bizonyult. Pesten is csak szökőévente, vagy ritkábban látni egy-egy példányt. Valószínűleg ezt felismerték a Nissannál – és/vagy a Renaultnál – és a Nissan azzal foglalkozik, amihez ért, ez pedig a SUV (terepjáró, pick-up) gyártás, lásd Juke, Qashqai, X-Trail, Pathfinder, Murano, Navara. Ez bőven elég a Nissannak, emellett néha eladnak “egy-egy” Micra-t vagy Note-ot (ami ugye szintén nem sorolható klasszikus kategóriába) és esetleg egy-egy NV200-as mikrobuszt (ami taxinak is nagyon praktikus).

  • 2017.10.29. at 13:48
    Permalink

    Ez mind szép és jó.
    Valóban nagyon tetszetős lett ez az új Qashqai, de hogy engedheti meg magának egy ilyen komoly gyártó, hogy évekig ne legyen egy versenyképes kompakt és egy középkategóriás autója Európában? Mint rági Almera és a Primera.

  • 2017.10.29. at 13:48
    Permalink

    Szerencsére a Nissan jó pár éve felismerte, hogy változtatnia kell! Szakítottak az unalmas formákkal, és azóta lendületes, merész vonalakkal rajzolják autóikat. Láthatóan bejött nekik, gratula

Vélemény, hozzászólás?