Erősebb lett az alapkivitelű Porsche Macan

A Porsche Macan erősebb alapmotort kapott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

15 lóerőt combosítottak a kisebb Porsche szabadidő-autó belépőmotorján. A Macan - konszerntársakból már ismert - kétliterese 252 lóerős lett.


A sportos prémium szabadidő-autók gyártóinak lépést kell tartaniuk az öldöklő konkurenciaharcban. A jó, gyors, menően kinéző és minőségi autókra az elmúlt évek tanúsága szerint egyre inkább nő a kereslet. Tudja ezt jól a Porsche is, ami sokak szemében anyagyilkosság szintűt vétkezett a Cayenne 2002-es bemutatásával. Az idő és a gyakorlat persze mindennek az ellenkezőjét bizonyította. A Cayenne és a többi unortodox Porsche is siker lett, a cég eladásai rekordokat döntenek. A bevételek jó részét meg igazi vadállat sportkocsik fejlesztésébe forgatják vissza, így a klasszikus autózásért rajongó puristák sem panaszkodhatnak.
Hirdetés

A kisebb Porsche SUV, a Macan is elért még tavaly ősszel egy kisebb kozmetikai modellfrissítéshez, most meg hozzányúltak ismét a hajtásláncaihoz. Bár a gyár közleményében külön a Macanhoz fejlesztett új motorról ír, azért nem árt a szitán átlátni. Például Audi A4-esben is ugyanennek a blokknak az épp ilyen erős változata dolgozik. A kétliteres, négyhengeres turbós 252 lóerőt ad le, itt 5000 és 6800/perc közötti főtengelyfordulaton, a nyomatéka meg 370 Nm 1600 és 4500 között. A számok alapján nagyot tolhat, de azért nem árt tudni, hogy üresen is 1770 kilogramm a súlya. Gyorsulása százig emiatt "csak" 6,9 másodperc, végsebessége meg 229 km/óra. A csak egyszerűen Macannak hívott alapváltozat vegyes fogyasztása egy decit csökkent az új blokkal, már csak 7,4 liter/100 km, ára Németországban 55 690 euró, forintra átszámolva 17,3 millió.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?