Már eldőlt: lesz villany-Porsche

A Porsche vezetése zöld utat adott a Mission E koncepciónak, azaz lesz villanyautójuk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche sem nézheti tétlenül, ahogy a szakma térdre rogyik a Tesla egyre gyorsabb villanyautói előtt. Ezért jön a villany-Porsche.


Stuttgartban megint elhatározták, hogy elébe mennek a jövőnek. Még nem tudni, hogy mi lesz a robbanómotor sorsa, de a Porschénál jól tudják, hogy nem árt több lábon állni. Éppen ezért az ősszel debütált Mission E tanulmány nyomán kifejlesztik saját elektromos sportkocsijukat. Nagyon sokat várhatunk még úgy is, hogy tudjuk, a tanulmányok jó része messze van a végleges autótól. Ha viszont egy 500 kilométeres hatótávú és 3,5 másodperces 100-ra gyorsulású, 600 lóerős sportkocsiról van szó, már be kell induljon az autórajongó fantáziája. Mindennek megvalósításához a Porsche egy 700 millió eurós beruházásba kezd, amivel ezer új munkahelyet is teremt.
Hirdetés


A sportkocsigyártás új korszakába való átlépéshez bővítik a motorgyárat és a karosszéria-műhelyt is, de a Porsche Weissachban székelő fejlesztőközpontjában is létesül pár új munkaállomás, ahol a mérnökök a villanyautókon fognak dolgozni. Nem kell megijedniük a 911 rajongóknak, mert a Mission E a jövő Panamerájának tekinthető, nem a 911 utódjának. Szörnyű is ilyet leírni, hisz a 911-est nem lehet leváltani, csak továbbfejleszteni, mint ahogy nemrég a turbósítással tette azt a Porsche.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?