Ég a Porsche – gyúlékony a legújabb 911 GT3

A Porsche visszahívja a 911 GT3-at

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több példány kigyulladt a 911-es pályakész versenyváltozatából, ezért a gyár arra kéri a tulajdonosokat, hogy állítsák le sportkocsijaikat, amíg ki nem vizsgálják a hibát.


Már vagy öt 911 GT3 kiégéséről érkezett hír, ezért a Porsche vizsgálatot rendelt el az érintett autókra. A visszahívás az összes idén gyártott GT3 változatot érinti, ami 785 darabot jelent. A Porsche közleményében kéri a tulajdonosokat, hogy ne használják autójukat. A német cég gondoskodik az autók elszállításáról a legközelebbi márkaszervizbe. Hogy mi okozza a tüzet, még pontosan nem tudni, de a farmotor irányából csaphatnak fel a lángok. Személyi sérülés szerencsére nem történt a tűzesetek miatt, a Porsche vizsgálata folyik még. A 475 lóerős autó még erősebb változata, a GT3 RS tesztjei közben nagyban zajlanak, de lehet, hogy ez a probléma lelassítja a fejlesztését.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.29. at 12:47
    Permalink

    Biztos komoly összefüggés van a Nissan pickup és a GT-R között. 🙂
    Nincs itt semmi überség.
    A tény, hogy min. olyan megbízható, de inkább jobb, kb. ugyan olyan gyors és a felébe sem kerül a GT-R, mint a GT3-as. Szerintem ez elég komoly érv a Nissan mellett.

  • 2017.10.29. at 12:47
    Permalink

    Igen, pont az a motor, amit az esztelenségig tuningolnak, és az esetek többségében nem is bírja.
    Pont most jelent meg egy másik cikk, ahol leírják hogy 17 ezer Nissan pickupot hívnak vissza, mert tűzveszélyesek. Remélem oda is leírod majd, h milyen überkirály megbízható, sosem kigyulladó autókat gyárt a Nissan. Ráadásul ezek a pickupok már egy kis ideje kint vannak a piacon, és nem csak cirka 800 db-ról van szó.

    [url]http://www.autonavigator.hu/autosvilag_hirei/17_ezer_tuzveszelyes_nissan_pickup_amerikaban-11856[/url]

  • 2017.10.29. at 12:47
    Permalink

    Váltóhiba és váltóhiba között nagy különbségek vannak.
    A GT-R váltója nem bírta hosszútávon az egymás után ész nélküli folyamatos gyorsulásokat, ugyan úgy ahogy más hasonló teljesítményű autóé sem.
    A motor meg sokszor felrobban, mi? 😀
    Pont az a motor, amit szinte az esztelenségig lehet tuningolni?

  • 2017.10.29. at 12:47
    Permalink

    A GT-R-eket váltóhiba miatt hívták vissza, és elég sokban felrobbant a motor. A Sport Auto nem tudom már mikor vitt tesztre 2 db 0 km-es új GT-R-t, az egyikben robbant a motor, a másikban meg túlmelegedett a váltó, mivel a Nissan kb. 600 LE-re tuningolt GT-R-eket szokott kiadni a kedves újságíróknak h jó köröket fussanak.

  • 2017.10.29. at 12:47
    Permalink

    Presztízs…pff Nissan GTR normálisan meg van csinálva nem így mint ez ipari hulladék…Porschenél egyre több az ilyen kigyulladásos baleset, kérdem én milyen fényt vet ez a márkára? Inkább Nissant vesz akinek esze is van, vagy hasonló megbízhatóságú másik japánt…

  • 2017.10.29. at 12:47
    Permalink

    Azért, mert az hasonló gyors, de a felébe sem kerül és nincs ilyen presztízse. 🙂
    Ezek szerint a Porsche megirigyelte a Ferrari és a Lambo privilégiumát.

Vélemény, hozzászólás?