Elektromos kabrióval újít a Citroën

A PSA fogja árulni és gyártani az elektromos hajtású Bolloré Bluesummer kabriót

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új termékkel rukkol elő a Citroën Franciaországban. Nem saját fejlesztés az elektromos törpe, ami a mopedautók hazájában sikeres lehet.


Ha a francia Bolloré neve nem lenne elsőre ismerős, akkor annyit érdemes róla megjegyezni, hogy e cég városi törpéivel bonyolítják Párizs és más francia nagyvárosok autómegosztó szolgáltatását. A Pininfarina tervezte Bolloré Bluecarok már évek óta róják az Autolib' keretein belül Párizs, Lyon és Bordeaux utcáit. A PSA, azaz a Peugeot és a Citroën modellek gyártója megegyezett a Bolloré csoporttal, aminek keretében a Citroën fogja gyártani és árusítani a Bluesummer nevű apró kabriójukat.
Hirdetés

A rennes-i üzemben szeptembertől kezdődik meg a kétajtós, négyüléses villanyautók összeszerelése. A Bluesummert egy 50 kW teljesítményű villanymotor hajtja, akkumulátorkapacitása 30 kWh. A végsebessége 110 km/óra és egy töltéssel akár 200 kilométert is megtehet. Az árát még nem tudni, de Franciaországban a Citroën kereskedői hálózatánál lehet majd megrendelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?