Turbóval frissült a Lexus GS

A ráncfelvarrott Lexus GS is elérhető az új, kétliteres turbómotorral

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az eddig csak hibrid hajtáslánccal elérhető Lexus nagyautó, a GS új turbós benzinessel lett gazdagabb. Emellett több ponton átdolgozták.


A most prezentált Lexus GS, azaz a negyedik generáció ráncfelvarrott változata kívül és belül is megújult, de a legnagyobb újdonsága egy új hajtáslánc bevezetése. Ez a széria eddig alapból hibrid volt Európában. A 300h-t a villanymotor mellett négyhengeres benzines, az erősebb 450h-t meg V6-so benzines mozgatja. A kínálat színesítésére és a krónikus hibridellenzők megnyerésére most itt a 200t változat. Ennek a szíve a kisebb NX és IS sorozatokban már bemutatott, új fejlesztésű, kétliteres turbós egység. Ereje itt is 245 lóerő, nyomatéka 350 Nm, fogyasztása a GS-ben 7,9 liter/100 km az előzetes adatok szerint. Fokozatmentes hajtómű helyett a 200t változatot hagyományos működésű, nyolcfokozatú automataváltóval szerelik.
Hirdetés


Emellett kicsit változott a dizájn is. Új az orr-részen a hűtőmaszk és a bi-LED fényszóró is, ehhez igazodva a hátsó lámpákat és a lökhárítót is átrajzolták. Az újabb változaton alapfelszerelés a navigációs rendszer, a műszerfali kijelző 4,2, a középkonzoli meg 12,3 colos méretűre nőtt és változott a kezelőfelület is. Ahogy ilyenkor lenni szokott, a vevők új színeket, kárpitokat és beltéri díszítéseket is találhatnak a palettán. Ennél fontosabb, hogy a Lexus Safety System + nevű biztonsági csomagnak része már az ütközés kockázatait csökkentő rendszer gyalogosfelismerővel, a sávtartó asszisztens, az automata reflektor és a radaros tempomat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 14:10
    Permalink

    A célközönséget nem a határainkon belül kell keresni, erre ügyesen rájöttél 🙂
    “Minket” ebben a kategóriában nem jegyeznek!
    De a lehetőséget megadják, ha ilyet szeretnél venni, ami szép gesztus!

  • 2017.10.28. at 14:10
    Permalink

    Kár hogy a modell frissítéssel nem került bele még nagyobb központi kijelző a 12,3 helyett lehetne mondjuk egy 20-as sokkal faszábban nézne ki ” cink” . Az orr része kifejezetten taszító lett bár Kínában biztosan kedvelni fogják ezt a stílust …

Vélemény, hozzászólás?