420 lóval, farhajtással jön a SEAT Leon STCC

A Skandináv Túraautó Bajnokságban vetik be a Seat versenygépét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem áprilisi tréfa! A PWR Racing és a SEAT Svédország közösen vesznek részt az idei STCC Skandináv Túraautó Bajnokságban Leon STCC versenyautójukkal.


Próbáltuk már az utcai Leon csúcsát, az ST Cuprát, amely jól szedte a lábát, de az STCC mellett elbújhat. A Skandináv Túraautó Bajnokságra tervezett verseny Leon 3,5 literes V6-os motort kapott, amely 420 lóerő leadására képes, ráadásul a hátsó kerekeknél. A kanyarban is szükséges tapadásról mechanikus önzáró differenciálmű, továbbá elöl 260, hátul 280 mm széles 18 colos Michelin versenygumik gondoskodnak.
Hirdetés

A külső komoly szélesítést és egy méretes hátsó szárnyat kapott. A megállásról elöl 370 mm, hátul 360 mm átmérőjű, négydugattyús nyergekkel ellátott féktárcsák gondoskodnak. A PWR Racing hamarosan felfedi az idei évi versenyzőit is, még azelőtt, hogy az autóval elkezdenék a tesztelési sorozatot. Azt, hogy hány autóval indulnak idén, és kik lesznek a csapat tagjai, egyelőre nem lehet tudni, pletyka szinten Haglöf, Kimiläinen és a korábban BMW-vel versenyző Fredrik Larsson neve merült fel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?