2021-re ígéri első önvezető autóját a BMW

A sofőrök nyugdíjazásáért fog össze a BMW, az Intel és a Mobileye

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla-botrány árnyékában jelentette be szoros együttműködését a BMW, az Intel és a Mobileye, annak érdekében, hogy öt év múlva bemutassák a teljesen önvezető autót.

Dehogy próbálnak egymásra licitálva egyre közelebbi dátumot ígérni a gyártók arra vonatkozóan, hogy mikor dobják piacra az első önvezető autót. Hiszen a Tesla-botrányból tanulva, felelőtlenség lenne felelőtlen autóvezetők kezei közé adni nem holtbiztosan működő, nem tökéletesen kiforrott rendszert.
Hirdetés
Mi szükséges egy ilyen rendszerhez? Mindenekelőtt egy autó, amibe beépítik a szükséges kamerákat és sok más érzékelőt, valamint kell még egy „agy”, vagyis ezt az egészet működtető, az irányítást intéző és persze a sofőr helyett döntő számítógép. Nyerő felállásnak mondható, ha e területek vezető cégei fognak össze egy ilyen rendszer összeállásához. Jelen esetben a BMW biztosítja a járművet, míg a sofőr helyett látó kiegészítők és szoftverek specialistájaként a Mobileye száll be, a számítástechnikai platformot pedig az Intel adja. A Tesla esete után természetesen a kiadott közlemény is kiemelten hangsúlyozza a biztonságot, és ahogy fogalmaznak „a közös jövőkép jegyében a három vállalat egy szabványosított, nyitott platformra építve váltja valóra a járműgyártás következő generációját”.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?