Tesla robotkígyót a lengőcsatlakozó helyett!

A Tesla videón mutatta be fejlesztés alatt álló automata villanyautó-töltőjét

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Tesla a madzagmentes töltés helyett, vagy inkább mellett a robotkaros automata töltőoszlopon is dolgozik. Videón az új technika.


A Tesla hivatalos YouTube csatornáján időről-időre feltűnik valami eddig nem látott érdekesség. Ilyen a robotkaros automata töltő is. A fél percnél alig hosszabb kisfilmen egy Tesla Model S-t látunk, amint egy fémből készült, kígyószerűen, szelvényenként mozgó töltőcsatlakozó rácuppan. Bár nem részletezték a gyáriak, de látszólag teljesen önműködő a szerkezet, így érzékelőivel külső segítség nélkül meg tudja találni a Model S töltőcsatlakozóját. Még prototípus, de idővel megjelenhet, mint a vezeték nélküli töltés alternatívája. Aki szerencsétlenkedett már egy plug-in hibrid, vagy egy villanyautó pár használat után már koszos töltőkábelével, például szemerkélő esőben, az tudja értékelni az ilyen megoldásokat.
Hirdetés


Magam is közöttük vagyok. Nekem az is tetszik, hogy megmarad a fizikai kontaktus, így az indukciós alapon működő madzagmentes töltésnél nagyobb teljesítményű, ergo gyorsabb töltésre is képes lehet a robotkaros megoldás. Kérdés, mikor jelenik meg és persze, hogy mennyibe fog kerülni. A villanyautók eleve nem olcsók, egy Tesla pláne nem az, így feltehetőleg ez sem valami filléres kiegészítő lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?