Tuning helyett gyári erősebbet? A VW szerint igen

A Volkswagen Golf VIII GTI háromféle teljesítménnyel jön

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ha lehet hinni a német újságoknak, akkor a következő Golf GTI négy év múlva jön, három teljesítményfokozatban lesz kapható, és bika lesz.


Jövőre átdolgozzák a Golf-sorozatot, 2018-ra jön a Golf VIII, 2019-re meg abból az új GTI. A hír emiatt inkább csak feltételezésként értékelhető, de a német források már most a következő GTI Golfról lelkendeznek. A Volkswagen Golf VII GTI alapból 220 lóerős és 350 Nm nyomatékú, de Performance csomaggal még többet tud, 230 lóerős, és jobban is gyorsul az "alap" GTI-nél. Az Audi S3-tól csak nyomatékban marad el a GTI-k fölött álló 300 lóerős Golf R. Ő jelenleg a sorozat legerősebb tagja, de már készül a 400 lóerős Golf R 400. A következő Golf generációval állítólag felrúgja a Volkswagen azt az évtizedes szokását, hogy a GTI alapmodellek erejét nagyjából tíz lóerőnként emeli.
Hirdetés


A legfrissebb hírek szerint a 2019-es GTI már alapból 265 lóerős lesz, amit egy 300 lóerős Performance változat egészít majd ki, a legerősebb GTI, a Club Sport 325 lóerőt tudna. Mindezt úgy, hogy a fölötte álló R már erőben nagyjából egy szinten lenne a Porsche Cayman 275 lóerős alapváltozatával. Durva számok. Nem csoda, hogy a német kollégák begerjedtek. A Golf I-esben bezzeg az eredeti, 1.6-os GTI alig 110 lóereje is még csodaszámba ment.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?