Sem vászon, sem fémtetővel nem lesz új Volkswagen Eos

A Volkswagen nem tervezi a Golf alapú kupé-kabrió utódjának a gyártását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2006-óta van piacon, ráncfelvarrása is már négy éve volt, és bár két éve úgy nézett ki, vászontetős utódja lesz, most mégis az a legvalószínűbb, hogy elbúcsúzhatunk a Volkswagen Eostól.


Tavaly csak 8 ezer példányt sikerült eladni az Eosból, ezért a Volkswagen nem tervezi az utódját. Az Eos már 8 éve a piacon van, ezért hamarosan be fogják fejezni a gyártását. Utódja nem lesz, mert a komplex tetőmechanizmus új autóba ültetése illetve az aktuálisan futó, a 7-es Golffal bevezetett MQB platform megerősítése a tető nélküli kialakításhoz túl drága lenne. Ha tényleg nem lesz utód, akkor kabrió nélkül marad a VW. Martin Winterkorn vezérigazgató egy nyilatkozatában utalt arra, hogy bizonyos rétegmodellek kikerülnek a gyártási programból, ilyen lehet az Eos is. A Kabriók iránti kereslet lecsökkenésével magyarázható az, hogy a nem készítik el az Opel Cascada vászontetős ellenfelét.
Hirdetés


Az Eos előtt csak vászontetős kabriókat készítettek a wolfsburgiak, a békebeli Bogárból is volt ilyen. A Dallas Ellie karaktere és Udo Brinkmann Golf I-ese után a Golf III-asból. Mindkettőt jó hosszan futtatták, a páros generációk bevezetésével erős fészliftet kaptak. Így volt az Eossal is, ami az 5-ös technikáját hordja, de motorjait lecserélték korszerűbbre, és az újabb Volkswagenek stílusában átdolgozták. A piac időközben annyit változott, hogy a vászontetősöknél kisebb kompromisszumot jelentő fémetetős kabriók sem feltétlenül életképesek. Az Eos sorsáról, illetve a végjátékról még idén várható a hivatalos bejelentés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?