Egy kis Audi TT jöhet az új VW Polo alapjain

A Volkswagen Polóval közös padlólemezre épülhet az Audi legkisebb sportautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem aprózza el a réskitöltést az Audi, az új TT bemutatása után kevéssel további két új sportgép várható bemutatkozásáról szivárogtak ki hírek.


Nem csak a teljesen új, immár MQB padlólemezre épülő harmadik generációs Audi TT debütált a Genfi Autószalonon, hanem (természetesen temérdek egyéb mellett) a Volkswagen Polo aktuális ötödik generációjának frissítése is, de a Volkswagen természetesen már tervezi annak teljesen új, már MQB, egészen pontosan a kisautókra méretezett MQB zero padlólemezen érkező hatodik generációját is. A platform egy sor új modellnek, például a TT alá pozicionált újabb Audi sportmodellnek alapjául is szolgálhat majd.
Hirdetés
Bár a leghamarabb két év múlva várható - újabb réskitöltő - újdonságról most még igencsak kevés információ publikus, Dr. Ulrich Hackenberg, az Audi termékfejlesztési igazgatója szerint az új modell nem csak kisebb, de sportosabb is lesz az idén szintén teljesen megújult, harmadik generációjába lépett TT-nél. És ha valaki a TT-nél csak kevéssel nagyobb, de annál is vadabb, az R8-nál visszafogottabb gépre vágyik, számára is lesz valami az Audi kínálatában, a tavalyi Frankfurti Autószalonon debütált és gyártásban szintén 2016 környékén várható Sport quattro lehet majd az utóbbi kuncsaftok választása.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?