Volvót venne? Akár online is megteheti majd

A Volvo a jövőben a webes hirdetésre és értékesítésre gyúr rá

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mi is van a kosárban? Mondjuk egy dízel-automata V60 és egy XC90. Akár az internetes autóvásárlás sem lenne lehetetlen a közeljövőben.


A Volvo nem kicsi fába vágja a fejszéjét. Elhatározta ugyanis, hogy vált, pusztán megszokásból nem fog részt venni a korábban elsődlegesen meghatározó európai kiállításokon, viszont markánsan jelen kíván lenni az eladási számokat megdobó új piacokon. Sőt, dolgoznak egy olyan megoldáson, amivel akár online is mehetne az autóvásárlás. A kínai Geely tulajdonában lévő svéd autógyár marketingbüdzséjének nagy részét ezentúl az online hirdetésekre fordítani, ennek része az is, hogy igyekeznek fellendíteni a webes autókereskedelmet.
Hirdetés


Pozitív tapasztalatokat szereztek az új XC90-es bevezetőszériájának webes értékesítésével. 1927 autót adtak így el alig két nap alatt. Ez persze nem azt jelenti, hogy bezárnak a Volvo szalonok. Jelenleg még elképzelhetetlen lenne az újautó-értékesítés személyes kapcsolat nélkül - nyilatkozott a Reuters számára nyilatkozó illetékes a cég stratégiájáról. A nagy autószalonok közül a tradicionális Genfi bent marad a Volvo haknihelyszínei között, de a fókusz Detroit és Peking, illetve Sanghaj felé tolódik. A svédek visszafogják a szponzori pénzeket is: az egyetlen esemény, amit támogatnak, az egyik leghíresebb földkerülő vitorlásverseny, a Volvo Ocean Race.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 23:24
    Permalink

    “Volvót venne? Akár online is megteheti majd” Mi az uj ebben ??? Az utobbi 7-8 evben vasaroltam 6 autot (volt ket Volvo is a 6 kozott) mindegyiket “onlinen” vettem markakereskedotol itt a nagyvizen tul es Europaban is vasaroltam egy jarmuvet Nemet kereskedotol. Megegyezek az arban atutalom a penzt elmegyek felveszem (termeszetesen rendszam forgalmi stb elintezve) vagy hazhoz hozzak mint a zoltseget, ha ugy akarom.

  • 2017.10.28. at 23:24
    Permalink

    Mint aki blogot ír a tesztútjairól, aligha értenék egyet ezzel az elképzeléssel.

    De azért néha jobb lenne ha a gyártók sokkal alaposabb és használhatóbb bemutatókat tennének fel az anyagokról, hogy néz ki egy-egy színösszeállítás.

Vélemény, hozzászólás?