A Polestar már teljesen Volvo, a jövőben hibridet is tuningolnak

A Volvo megvette a Polestart, újabb sportváltozatok jöhetnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az 1996-ban versenycsapatnak indult Polestart mára mindenki a Volvo tuninggal köti össze. A gyár most magába olvasztotta sportrészlegnek.


Ahogy a BMW-nek a BMW M GmbH, az Audinak a quattro GmbH és a Mercedes-Benznek a Mercedes-AMG GmbH, úgy a Volvónak is van már gyári sportrészlege, a Polestar. A svéd vállalkozás 1996-ban indult, amikor a Volvo be akart szállni a svéd túraautó-bajnokságba, amit az akkoriban sikeres BTCC mintájára szerveztek meg. A 850-essel kezdtek, majd az S40 után az S60-ra váltottak, egy jó ideje már az utcára szánt sportváltozatok fejlesztésében is részt vesznek. A Volvo száz százalékos tulajdonosa lett a tuningcégnek, hogy az együttműködésüket még szorosabbra fűzhessék.
Hirdetés
Az idei évben 750 darabot szeretnének eladni a 350 lóerős S60 és V60 Polestarból, de a következő években 1000-1500 körülire szeretnék növelni ezt a mennyiséget. Az akvizíció anyagi vonzatáról nincs információ, de azt közzétették, hogy a Polestar alkalmazottait ezentúl hivatalosan is a Volvo foglalkoztatja. A Polestar feladata lesz az XC90 T8-ban használt hibridrendszer továbbfejlesztése, hogy a jövő sportos Volvói versenyképesek lehessenek a fent említett német konkurensek csúcskiviteleivel szemben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?