Elektromos kisautón dolgozik az Audi

Akár 500 kilométeres hatótávval jöhet az Audi miniautója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Noha most még nincs is klasszikus kisautója az Audinak, hamarosan jelentkezhet azzal, rögtön elektromos hajtású verziót is hozna belőle.

Noha már három évvel ezelőtt érkezett az Audi A2 feltámadásának híre, azóta nem sokat, mondhatni semmit sem hallottunk róla. Most viszont azt csiripelik a madarak, hogy visszatérhet az alumínium karosszériás ötajtóssal 1997-ben debütált modellnév.
Hirdetés

Az új kisautó A2Q néven jöhet - mutatva azt, hogy nem egy hagyományos kisautó lesz, hanem szabadidő-autó jellegű, de legalább crossoveres. Legnagyobb különlegessége mégsem ez, hanem az, hogy az MQB platformra épülve az e-Golf hajtásláncát is megkaphatja. Jó nagy akkuval, hogy akár 500 kilométeres hatótávot tudjon egyetlen töltéssel. Ha pedig már e-mobilitás, az Audi is komolyan gondolja azt, s az A2Q mellé, pontosabban a Q5 és a Q7 közé hozandó Q6 szabadidő-autóját is kihozná elektromos hajtással, még komolyabb, 700 kilométeres hatótávval. Közben pedig ugyebár még a TDI motorokat is bőszen reszeli, azokat rendszeresen versenypályára is küldi, nem csak tesztelésre, hanem egy-egy Le Mans-i trófea elnyeréséért is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?