Ilyen lehet az új Audi A4

Akár ilyen formája is lehet a következő generációs Audi A4-esnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A B9 kódjelű Audi A4-esnek az álcázott fotók alapján készítették el a nem hivatalos számítógépes látványtervét.


Az A4 ötödik generációja számos változtatásokkal érkezik a piacra. Az autó méreteit tovább növelik, hogy távolabb kerüljön a modell az A3 Sedantól. A mérnökök a második generációs MLB platformra építik az A4-est. Az alumínium és a nagy szilárdságú acél anyagok használatának köszönhetően az autó tömege a méretnövekedés ellenére alacsonyabb lesz, mint az előd A4-esé. A karosszériaváltozatok közül elsőként a szedán és kombi érkezik, később pedig a kupé és a Sportback.
Hirdetés
Motorok közül az 1.4, 1.8 és 2.0 TFSI mellett egy új fejlesztésű 3.0 TFSI érkezik, dízel fronton pedig 1.6, 2.0 és egy szintén új 3.0 TDI közül választhatunk. Az A3-asban bemutatkozott e-tron plug-in hibrid hajtásláncot az A4 is megkapja, emellett pedig úgy néz ki, hogy érkezik egy dízel-elektromos hibrid változat is. A motorok mellé hatsebességes kézi vagy kilencfokozatú automata váltó választható. Alapvetően elsőkerékhajtásúak lesznek az autók, opcionálisan természetesen válaszható lesz quattro összkerékhajtás. Az e-quattro rendszernél a belsőégésű motor mellett két villanymotor is megtalálható lesz, ezzel a következő hajtásmódok közül választhatunk: elsőkerékhajtás a belsőégésű motor hajtásával, hátsókerékhajtás villanymotorral és összkerékhajtás hibrid hajtással. Az autót idén ősszel a Frankfurti Autószalonon mutatják be.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 21:54
    Permalink

    Egyébként nem 9 hanem 10 fokozatú DSG-t fejlesztettek ki … a sima hidrodinamikus nyomatékváltós mutatvány meg a ZF féle jelenleg 8 sebességes váltó amit a ZF állítása szerint csak 9 fokozatig húznak fel ” de szerintem 10 lesz mivel a merci 9g-tronic ja is piacra került “. Egyébként már 1 éve piacon kellene lenni az A4 nek az A5 nek meg már 1.5 éve ehhez képest nem kapkodnak . BMW 3 nak még mindig konkurense minőségben és hangszigetelésben stb … mert az eléggé gagyi játékautónak tűnik még egy A4 “B8” mellett is viszont az új C Mercinek már koránt sem nevezhető ellenfélnek . Kíváncsian várom milyen villámgyorsan jön az új 3-as széria 2 éven belül 😀 😀 .

  • 2017.10.28. at 21:54
    Permalink

    Azt ugye nem gondolod komolyan hogy a 9 sebességes az manuális váltó és nem automata … ott meg csak P,R,N,D van ennyit meg meg tud jegyezni az ” Aranyod ” .

  • 2017.10.28. at 21:54
    Permalink

    Fogalmad sincs semmiről. 🙂
    Ami engem irritál annak köze nincs fordulatokhoz és sebességekhez.
    Persze lehet, hogy két év alatt annyit okosodott a dsg-jük,hogy az anyja se ismerne rá, akkor még lehet is igazad, de nagyon meglepődnék.

  • 2017.10.28. at 21:54
    Permalink

    Te sem láttál még modern autót közelről. 🙂
    A manapság divatos dízelek hasznos fordulatszám-tartománya 2000 körül van és az egész elérhető tartomány kb 3500. Ott nincs 3-4000 fordulatnyi átfedés, mint a szívóbenyáknál ezért hasznos a sok fokozat. Főleg hogy nyomatékból pályán 170nel is el képes vinni alapjáraton.

  • 2017.10.28. at 21:54
    Permalink

    Egyébként hülyeségen kívül mondom, hogy kb életveszélyesek ezek a vackok. Gyorsítani kéne, mittomén akármiért, akárhogy és nem megy bazeg! Hagyná ott a francba ahol volt, de nem ő agyal az autó meg még bele is fullad közben. A végén mégis sikerül kettővel aláváltani, mint kéne. Kilenccel majd itt bevághat egy helyett 2×3 másodperc dögledezést. És még normálisan kikapcsolni sem engedi magát, mert akkor is beletaknyol. Botrányos, szörnyű,persze akinek manuálisan még ennyire sem megy és mindenhol csak andalog az ifák után annak tökmindegy. 🙂

  • 2017.10.28. at 21:54
    Permalink

    Tényleg nagy szükség van a 9 sebességre. Aranyom már 5-nél azt se tudja hol áll a feje, rokkant csiga megkerüli míg kitalálja hova kéne kapcsolni. Mi lesz szegénnyel kilencnél…!?!?
    🙂

Vélemény, hozzászólás?