Már Budapest utcáin jár a legújabb Suzuki Swift

Álcázva, de már itthon is látható az új Suzuki Swift

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Suzuki nagyon nem titkolja, hogy új Swift várható. Egy nap alatt kétszer is láttuk az álcázott prototípust.


Nem meglepő, hogy a 2010-ben megjelent, 2013-ban felfrissített aktuális Swiftet hamarosan váltja a Suzuki. A kisautó minden bizonnyal továbbra is esztergomi gyártású lesz (Európa számára), hiszen prototípusait is hazánkban tesztelik. Tegnap két alkalommal is szembejött az egyik német rendszámot viselő tesztautó, Budapest belsejében. Ezek szerint a premier igencsak közeli lehet, az őszi Párizsi Autószalonra várható - 6 évvel ezelőtt ugyanott debütált az aktuális kiadás is.
Hirdetés

Az új Swift állítólag a Balenóval közös műszakiságot hoz, annak nagy szilárdságú padlólemezére épül majd, természetesen csökkentett méretekkel és jobb vezethetőséget ígérve. A kínálat része lesz továbbra is a Swift Sport, ami viszont a mostani 1.6 szívó helyett a Vitarában próbált 1.4-es turbómotort kaphatja majd meg. Az alapmotorok (1.2 Dualjet, 1.0 Boosterjet) a Balenóból ismertek lesznek, minden bizonnyal itt is elérhető lesz a rásegítős hibrid verzió, továbbá egy új fejlesztésű dízel is várható hozzá.
Aki Budapesten nyitott szemmel jár, az könnyű szerrel belefuthat az álcázott Swiftbe, de vélhetően hamarosan maszkolás nélkül is láthatjuk az újdonságot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?