Kémfotókon a csehek legnagyobb medvéje

Álcázva kapták le a Skoda Kodiaq-ot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közeledik hivatalos bemutatójához a Skoda első nagy városi terepjárója. 47 Kodiaq prototípus gyűjti a kilométereket az őszi bemutató előtt.


Gőzerőkkel dolgozik első nagyméretű SUV-ján a Skoda. A cseh gyár még május elején jóváhagyta, hogy 2017 elején érkező modelljük Kodiaq néven fut majd, most pedig néhány kémfotóval lettünk gazdagabbak. Az álcázott SUV nem sokat mutat magából és a fekete fényezés se segít a vonalak kirajzolásában, de már kivehetőek a Skoda éles vonalai, amik magabiztos külsőt kölcsönöznek majd a 7 ülésesnek.
Az is látszik, hogy testesebb lesz a Volkswagen Tiguan és SEAT Ateca párosnál, hiába épülnek ugyanarra az MQB platformra megannyi VW, Skoda, SEAT és Audi társukkal együtt. Motorpalettájáról is írtunk már korábban. Esélyes a konszernen belüli benzines és dízel erőforrás felhozatal 115 lóerőtől egészen 190-ig, valamint az első és a feláras 4x4 hajtás is. Házon belül maradhat a 6 sebességes manuális és a 7 sebességes DSG váltó is.
Hirdetés
A nagy titkolózás ellenére a vadiúj Skoda SUV már ősszel bemutatkozhat Párizsban. Pletykák szerint már 47 prototípus készült a Kodiaq-ból, amiket több mint 700 000 kilométeren teszteltek már. Valószínűleg a most lekapott példány is közülük való.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:47
    Permalink

    SKODA új bla-bla-ba! Mi új abban,hogy lesz egy skoda emblémás AUDI Q7-es? Minden autó amelyik a WV csoporthoz tartozik,ugyan úgy néz ki,annyi különbséggel,hogy épp az adott márkára van igazítva a lámpa,meg a hűtőmaszk,meg a márka embléma.
    Ahoz nem kell nagy tudomány,hogy egy megrajzolt formát átigazítsanak egy másik emblémára.

  • 2017.10.28. at 04:47
    Permalink

    És majd lesz egy 6-7 millió forintos alapára, akkor aztán senkinek sem fog kelleni. Legalábbis a dolgozó középosztály nem tudja majd megfizetni. Jó autó lesz ez, csak nem magyarországon.

Vélemény, hozzászólás?