Amerikai bemutató és suv – Alfa Romeo hírek

Az Alfa Romeo Giulia 2017-re már világszerte kapható lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hosszas tervezés és a még meg sem jelent autó körüli bénázás ellenére az Alfa állítja, időben meglesz a bemutató. Sőt, jön egy suv is.


Több évnyi várakozás után az Alfa Romeónak megint olyan középkategóriás modellje lehet, amivel a márka visszakerülhet a sportszedánok elitjébe. Ahogy az 1962 és 1978 között gyártott régi Giulia felvette a kesztyűt a BMW 1500/1800-assal, úgy tudná a várva-várt újdonság folytatni a 159 gyártásával megszakadt tradíciót. Nem teljesen egyszerű eset a Giulia fejlesztése, egyáltalán még az sem teljesen biztos, hogy ez lesz a neve. A legújabb pletykák szerint lehet, hogy számmal fogják illetni, az amerikai piacon meg a Giulia 1750, illetve Giluia 6C elnevezés lehet esélyes. Utóbbi orrába az állítólag Ferrari/Maserati fejlesztésű új V6-os fog kerülni.
Hirdetés


A Giulia elődjével, a 159-essel szemben alapból hátsókerékhajtású lesz és a bemutatóját június 24-án fogják megtartani. Erre rákontrázott Reid Bigland, a cég észak-amerikai vezetője. Azt mondta, hogy az új autó 2017 első negyedévétől már a tengerentúlon is kapható lesz. Sőt, a vele rokon szabadidő-autó is kapható lesz addigra. Abba állítólag egy új, V6-os turbódízel motort is beépítenek majd. 2018-ig az Alfa összesen nyolc új modellt szeretne bemutatni, köztük egy kupét is és a roadstert, amivel már szintén egy ideje adósai a rajongóknak. Az új Alfa Spider is a Giulia technikáján alapulna. A Mazda MX-5 olasz verziója Fiat, illetve Abarth néven készülne.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 19:36
    Permalink

    Igen szép, szemrevaló az Alfa Romeo az MPCardesign Giulia formaterve! Remélem, ezen koncepció kerül majd Európa,- persze Magyarország- autószalonjaiba is. Végre várva egy remek zsuga olasz szedán!!
    Lelkesítene, ha sokat látnék az itthoni utakon belőle, vagy ki tudja, 6-8 évesen egynek a tulajdonosa lennék…

Vélemény, hozzászólás?