A Volvo S90-es az önvezetéssel guríthat nagyot

Az amerikai piacra szánt Volvo S90-esben alap lesz az önvezető funkció

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo az önevetezést biztosító technológiájával felszerelve fogja árulni az S90-est. Legalábbis Amerikában. Ez Európában is menő lenne.


Felpörgött az önvezető autók témája. Nemhogy a prémium-, de mára a tömeggyártók is sorra hozzák a saját megoldásaikat, persze ők még inkább csak a folyó fejlesztésekről számolnak be. A Volvo viszont bele kell csapjon a dolog kellős közepébe, ahhoz, hogy valami igazán extra tulajdonsággal dobja fel az új S90-est. Persze, csinosan néz ki, modern is, finomnak ígérik, de mindez eddig sem volt elég ahhoz, hogy igazán konkurálni tudjanak a nagy Volvók a német prémium ellenfelekkel. A jövő sikerének kulcsa lehet, hogy az S90-ben az alapfelszerelés része lesz az a rendszer, ami részleges önvezetést tesz lehetővé. Egyelőre még csak az Amerikai Egyesül Államok piacáról mondató ez el, de ha résen vannak a Volvónál, akkor Európába is így jön majd az S90-es.
Hirdetés


Lex Kerssemakers, a Volvo Car USA vezetője szerint az S90 ellátmánya a második generációs Pilot Assist rendszerrel jól mutatja az InettliSafe 2020 nevű törekvésüket. Mindezzel azt szeretnék elérni, hogy az évtized végére az új autóikban senki ne haljon meg és ne is sérüljön meg súlyosan. Az amerikai S90-esek városban még nem veszik át a kormányt a sofőrtől, de országúti és autópályás közlekedésnél képesek terelgetni önmagukat. Ezzel az év második felétől kapható Volvo S90 lesz az USA első önvezetésre képes autója.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:31
    Permalink

    Figyu, ha neked az autógyártás a jó és a rossz harca, Holiday, akkor te tudod…te írogatod mindig, én sosem írtam:)

    Holidaykempelen best of:”Az autógyártás a jó és a rossz harca.”:) Már nyelvtanilag is sántít, de ez téged sosem zavart, Holiday:)

    Csalfaromeo:”A Toyota és a VW világelsőségért vívott küzdelme a jó és a rossz harca, ahol a Toyota a jó és a VW a rossz.”

  • 2017.10.28. at 09:31
    Permalink

    Ahhoz nem kell önvezetés, hogy pl. a Toyota ne legyen megállíthatatlan. Elég hozzá a soha el nem romló japán technika. :-DDDD
    A Volvo itt már csak másolhat, varrógépesék már learatták az elsőséget. :-DDD
    A jó és a rossz harcában tarmészetesen.

  • 2017.10.28. at 09:31
    Permalink

    Én ezzel az önvezető autózással kapcsolatban szimatolom a következő nagy autóipari botrányt – ne legyen igazam, de lehet, hogy majd balesetekről érkeznek hírek – először lesz egy, aminek nagy visszhangja lesz, aztán egy másik, egy harmadik – és máris mindenki konteókat kezd gyártani, a gyártók felülvizsgálják a rendszereiket, visszahívások tömkelege várható stb. Biztos jó munkát végeznek a svéd mérnökök (is), de ami engem illet, az önvezető autó iránti idegenkedésem még jó darabig megmarad:)

Vélemény, hozzászólás?