Magyar körúton a tesztgyőztes Mercedes

Az AMTS után több magyar városban is megfordul a Mercedes AMG C-Coupé DTM

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Demóautóval turnézik a mogyoródi teszten legjobb Mercedes. Versenyben már Audistul és BMW-stül május végén láthatjuk itthon a DTM-et.


A Mercedes-Benz versenyzője, Christian Vietoris zárt az élen az április elején rendezett mogyoródi kollektív DTM-teszten. Vietoris legjobb ideje 1:37.461 perc lett - alig néhány századmásodperccel megelőzve az ellenfeleket. A május végi-június legeleji futam felvezetéseként a Mercedes-Benz hazai vezérképviselete országos körútra indítja AMG C-Coupé bemutató-versenyautóját, ami több vidéki és fővárosi helyszínen is látható lesz.
Hirdetés

A német túraautó-bajnokság mezőnyének hungaroringi edzésén a Mercedes-Benz színeiben a korábbi F1-es versenyző és DTM-bajnok Paul di Resta, a szintén ex-F1-es Vitalij Petrov, az ugyancsak korábbi DTM-első Gary Paffett és a sportág történetének legfiatalabb pilótája, a mindössze 19 esztendős Pascal Wehrlein körözött. Meg Christian Vietoris, a tavaly futamgyőzelmet is elérő Robert Wickens, valamint a Force India F1-tesztelőjeként is dolgozó Daniel Juncadella is.

A magyarországi gyakorlás a csapat egy részének új pálya megismerése és az új autók kipróbálása szempontjából is fontos volt, hiszen a szezon május eleji startjáig alig négy további tesztnap van. A Juncadella-féle Mercedest az alábbi időpontokban és helyszíneken lehet megcsodálni:
  1. 04.09. – 04.14.: Eurovan Miskolc Kft., Miskolc, József A. u. 75.
  2. 04.15. – 04.21.: Pappas Auto Magyarország Kft., Budapest, Kárpát utca 21.
  3. 04.28. – 04.30.: Pappas Auto Magyarország Kft., Szeged, Vásárhelyi P. u. 15.
  4. 05.02. – 05.05.: Pappas Auto Magyarország Kft., Pécs, Koksz u. 125.
  5. 05.16. – 05.18.: Autentik Motor-Car Kft., Győr, Mérföldkő út 1.
  6. 05.19. – 05.22.: Pappas Auto Magyarország Kft., Székesfehérvár, Seregélyesi út 131.
  7. 05.23. – 05.26.: Pappas Auto Magyarország Kft., Budapest, Hunyadi János út 6.



"Nagyon változatos teszten vagyunk túl, rengeteg sikeres kört teljesítettünk a versenyautókkal" – fogalmazott már a BMW-s Bruno Spengler. "Nagyszerű érzés volt újra pályára gurulni és versenymódba kapcsolni. Elsősorban nem az volt a célunk, hogy minél gyorsabb köridőket menjünk, mégis minden tökéletesen összejött ahhoz, hogy azt mondhassam, nagyon jó irányba haladunk" – tette hozzá a kanadai versenyző. "Ezelőtt soha nem jártam Magyarországon, így most voltam először a Hungaroringen is. Egy csapásra megszerettem ezt a pályát, annyira gyönyörű a fekvése. Az egyesült államokbeli Road America és Road Atlanta ikonikus versenypályáira emlékeztet” – lelkendezett az amerikai Joey Hand.

A DTM-ben újoncként bemutatkozó António Félix da Costa ezt nyilatkozta: "Az elmúlt néhány napban rengeteg mindent kipróbáltunk annak érdekében, hogy minél több, szezon közben felmerülő szituációra felkészüljünk. A versenyautó nagyon jó tempóra képes, de az esélyeinket illetően még korai lenne spekulációkba bocsátkoznom. Mindenki az előre eltervezettek szerint haladt a teszt során." – A másik újonc, Maxime Martin szerint „minden jól működött és rendben ment, az összegyűjtött adatokat kielemezve pedig tovább javítunk az autó beállításain. Otthon érzem magam a csapatban és a BMW M4 DTM volánja mögött."

Végül az Audiról: a négykarikások RS 5 DTM versenyautóinak volánja mögött sem kisebb nevek/egyéniségek üldögélnek, mint Mattias Ekström, Jamie Green, Miguel Molina, Timo Scheider, vagy épp a címvédő Mike Rockenfeller. "A pálya nagyon kellemes, és a vezetés nagy örömet okoz, ha az ember egyedül van. Ugyanakkor félek, hogy ez a feladat, a vezetés rendkívül nehéz lesz a júniusi verseny során. A négy tesztnap során nagyon sok értékes információt gyűjtöttünk össze. Mindig jó dolog, ha a verseny előtt ugyanazon a pályán tesztelhet az ember. Most hazamegyünk, kifújjuk magunkat, és tökéletesen felkészülünk a hockenheimi versenyre" - mondta például Ekström.

Szezonrajt ugye május 4-én Hockenheimben, és még egyszer, a Hungaroringre május utolsó/június első hétvégéjén látogat a DTM.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?