Ebben tényleg bárkiből James Bond lesz: az Aston Martin DB11

Az Aston Martin Genfben bemutatta legújabb modelljét, a DB11-est

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ford eredetű motorral, Mercedes infotainmenttel, James Bond autójának dizájnjával és régi névvel itt a legújabb Aston Martin, a DB11.


Német közreműködéssel konstruálták, de igazai angol autó lett az Aston Martin legújabb sportkocsija, a DB11-es. Eddig még csak egy nem hivatalos képen láthattuk, most viszont már igen szép gyári fotókon is körbenyálazhatjuk. Az újdonság tizenkét év után váltotta elődjét, a DB9-est. A kettő közti DB10-es csak egy példányban készült, azt hajtotta Daniel Craig a James Bond sorozat 42. filmjében a 2015-ös, Spectre címűben. Formai megoldásainak egy részét viszontláthatjuk a DB11-esen, ami egyrészt nem lehet megosztó, másrészt sokáig szépnek kell maradnia. Elnézve a fotóit, mind a két feltételnek elég ügyesen sikerült megfeleltetni.
Hirdetés


A DB11 motorja is új, Ford származék, de saját fejlesztés. V12-es, 5,2 literes és 608 lóerős, illetve 750 Nm a nyomatéka. Az 1948-tól datált DS sorozat leggyorsabb darabja ezzel a blokkal 3,9 másodperc alatt eléri a százas tempót, és akár 322-vel is mehet. A DB11 természeten hátsókerékhajtású, az erejét nyolcfokozatú ZF automataváltóval lehet beosztani. Jár hozzá mechanikus differenciálzár is, ami képes az aktív nyomatékvektor-szabályozásra. A kocsi súlya 1770 kilogramm, ami 51:49 arányban oszlik meg a két tengely között. A tízküllős felnik 20 colosak, és direkt a típushoz fejlesztett Bridgestone gumik vannak rajtuk. Bár alapvetően sportkocsi, azért egyben luxusautó is a DB11. Lehet hozzá rendelni 1000 wattos Bang & Olufsen hifit, ülésszellőztetést, meg még egy csomó mást is. Az ára Németországban 204 900 eurótól indul, ami 63,5 millió forint, de az álmodozás azért még ingyen van.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 07:46
    Permalink

    Az eleje hagyományosan Astonos, a hátulja viszont mellbevágóan más, mint az eddig megszokott Aston-farrészek. Afféle “statisztaszereplő” a Porsche és az olasz sportkocsik mellett, véleményem szerint méltánytalanul. Pedig a britek nagyon érzik a műfajt, erre a Jaguar sportkocsijai is bizonyítékként szolgálnak, de olyan apró cégek is, mint az Ascari, a Noble, a McLaren vagy a mára már nem létező TVR.

Vélemény, hozzászólás?