Minden ötödik európai Ford kisturbós

Az Év Motorja díjas 1.0 EcoBoost jól fogy, ő teszi ki az eladások 20 százalékát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

100 vagy 125 lóerővel az egyliteres, háromhengeres, turbós benzines egyre fontosabb a Ford kínálatában. Minden ötödik autóba ezt építik.


Egyre több turbós motor fogy a Fordnál is. A háromszoros Év Motorja díjas 1,0 literes EcoBoost háromhengeres eladásai is nőnek, már minden ötödik európai Ford ezzel készül. Konkurenséhez, az Opelhez hasonlóan a Ford is azt a taktikát követi, hogy többféle, hasonló teljesítményű motort kínál az eltérő igényű vásárlóknak.
Hirdetés
Sokan még ma is viszolyognak a kis löketérfogatú turbómotoroktól, ezért hagyományos, nagyobb szívók is a kínálat részei. Az Opel egyliteresét már gyártják Szentgotthárdon, a Fordét viszont már jó páran haza is vitték. Az év első felében a Fiesta-vevők 30 százaléka választotta, a Focus vásárlói meg 33 százalékba kérték. A legjobban a B-Maxban teljesített, ott 47 százalék volt az első hat hónapban az egyliteres aránya.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?