A februári adatok biztatóak. Magára talál Európa autópiaca?

Az összeurópai autópiac 7,6 százalékos javulást hozott az előző hónapban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az európai újautó-piac fél éves emelkedésen van túl. Messze még az év vége, de a trend már tavaly megtört, és idén folytatódik. A piac stabilan nő, Magyarország is szépített.


Erősödik a gazdaság, az autóforgalmazók meg lenyomták áraikat. A kettő együtt elég volt ahhoz, hogy a 2013 februárjában eladott 831 371 eladott autóhoz képest idén februárban már 894 730 új autó került nyilvántartásba az Európai Autógyártók Szövetsége (European Automobile Manufacturer’s Association, ACEA) szerint. Az Európai Bizottság az euróövezetben 1,2 százalékos gazdasági emelkedést prognosztizál az idei évre. Ezzel folytatódhat a többéves visszaesés után a tavaly megkezdődött emelkedés. A VW csoport 7,2 százalékkal teljesített jobban idén februárban, mint tavaly. A márkák eloszlása szerint a Volkswagen 0,8-et esett vissza, az Audi 12, a Skoda eladásai viszont 22 százaléknyit emelkedtek.
Hirdetés


Európa második legnagyobb gyártója a PSA csoport 3,5 százalékot hozott februárban, köszönhetően a Peugeot 6,6 százalékos emelkedésének, azon belül az Év Autója díjas, új 308-asnak. A Renault csoport 12 százalékos emelkedésében oroszlánrésze volt a Daciának, ami önmagában 34 százalékkal több autót adott el, mint tavaly ilyenkor. A tíz legsikeresebb gyártó közül az elmúlt hónapban csak a Hyundai szerepelt rosszabbul, mint tavaly; a koreaiaknál 3 százalék a visszaesés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?