Hétszemélyes SUV-on dolgozik a Lexus

Az RX-nél nagyobb családi SUV-ot tervez a Lexus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

TX lehet a neve, és hét ülést kínál majd három üléssorban a Lexus fejlesztés alatt álló új nagy crossovere.


Nem kicsi az RX, de a Lexus kereskedői mégis panaszkodnak rá. Joggal, a cég amerikai vezetője elismerte, hétüléses SUV híján egy évi 35 ezer autót jelentő ziccert hagynak ki, ami már igen komoly tétel. Persze ott van a GX 460-as, de az egy alvázas felépítményű, hagyományos terepjáró, ezért viselkedése nem lehet annyira kulturált, mint amit a vásárlók elvárnak.
Hirdetés


A megoldás mindenképp egy hétüléses, nagyméretű SUV kifejlesztése, de ez két verzió szerint is mehet. Vagy teljesen önálló modell jelenik majd meg a pletykákban szereplő TX néven, vagy a következő szériás RX-ből fejleszthetnek ki egy hétüléses verziót. Nagy taktikázás megy, hogy ne csak maradjon, hanem minél több jusson. Az új RX például azért csak jövőre jelenik meg, hogy az újdonság ne csússzon össze a kisebb NX premierével. A hétüléses SUV bevezetése meg nem jelentené a GX nyugdíjazását, mert az alvázas terepjáró előállítása még kis mennyiségben is jövedelmező a japánoknak. Akárhogy is lesz, 2016 előtt egészen biztosan nem fog bemutatkozni a hétüléses Lexus SUV.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?