Genfben szálkásít új kupétanulmányával a Bentley

Bemutatkozott a Bentley EXP 10 Speed 6 tanulmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bentley EXP 10 Speed 6 koncepció a cég ígérete szerint osztályelső kétüléses sportkocsi. A legjobb, hogy gyártásba is kerülhet.


Nem elég fiatalos a Bentley Continental GT? Sebaj, hamarosan jön a megoldás. A brit gyártó az idei Genfi Autószalonra a EXP 10 Speed 6 tanulmánnyal rukkolt elő. Előre szólunk, minden formai megoldását úgy érdemes nézni, hogy egyszer ez még szériagyártásba fog kerülni. A gyár közlése szerint az EXP 10 Speed 6 ütőkártyája a legfinomabb beltéri anyagok arzenálja és a teljesítmény kombinációja lesz.
Hirdetés


A Bentley eddig sem a méretekről, sem a kocsi hajtásáról nem árult el információkat. Ettől még az ismerős sziluett mögött egy a Continental GT-nél kisebb, sportosabb modellt sejthetünk. Az óriási hűtőrács mellett a farrész domborulatai érdemesek említésre. A fényszórókat körbefutó ledeket már láttuk a Bentayga suv előzetes fotóin.

A beltér színei és formái valamit örököltek a harmincas évek Bentley sportkocsijaitól, a bőr varrása, a kapcsolók egyaránt hordoznak valamit a múltból. Persze az infotainment rendszer 12 colos kijelzője helyre tesz: ez 2015. Az anyagok tényleg extrák, a középkonzolon felhasználtak alumínium mellett rezet is, az automataváltó fokozatválasztó-karja meg cseresznyefával van burkolva. A Bentley koncepcióját a tavaly Genfebn bemutatott Maserati Afierihez lehet és érdemes hasonlítani. Tessék választani, az idei angol vagy a tavalyi olasz a szebb?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?