Volvo V60 Polestar lesz a WTCC idei Safety Carja

Biztonsági autónak biztonságos autót: Volvo V60 Polestar

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Zengő Motorsport újoncai mellett a hétvégi túraautó-világbajnokság idénynyitóján debütál a sorozat új biztonsági autója, a Volvo V60 Polestar.


A Polestar által megalkotott Volvo V60 a világ legbiztonságosabb biztonsági autója jelzőt érdemelte ki, amely a hétvégi idénynyitó WTCC futamon mutatkozik be Franciaországban. Az országúti változathoz képest a Polestar némi módosításokon ment keresztül. A kommunikációs berendezések mellett bukócsővel is felszerelték. Az összkerékhajtású V60-ban a 3,0 literes turbós hathengeres 350 lóerős teljesítménnyel és 500 Nm forgatónyomatékkal bír, amely hatfokozatú automata váltón keresztül jut el a kerekekig.
Hirdetés

Ezzel a hajtáslánccal 5 másodperc alatt ér 0-ról 100 km/órára. A megfelelő lassulásról Brembo fékek gondoskodnak. A tapadást 20 colos 245/35 méretű Michelin Pilot Super Sport abroncsok biztosítják. Nem ez lesz az egyetlen Volvo a versenypályán idén. A Volvo Cyan Racing team versenyzői szintén hasonló, TC1-es versenyautóval állnak rajthoz a WTCC sorozatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?